Macron nema sumnje da će Rusija zlonamjerno ciljati Olimpijadu u Parizu

Vrijeme:1 min, 1 sec

 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je danas kako nema sumnje da će Rusija zlonamjerno ciljati na Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta.

– Ne sumnjam ni u što, uključujući i dezinformacije – kazao je Macron, odgovarajući na novinarsko pitanje misli li da će Rusija pokušati ciljati Olimpijske igre.

Macronovi komentari, izneseni na događaju u Parizu povodom inauguracije novog olimpijskog centra za vodene sportove, predstavljaju njegovo najeksplicitnije priznanje do sada o stranim prijetnjama sigurnosti ili neometanom odvijanju igara.

Igre će se održati u složenoj globalnoj pozadini, s ruskim ratom u Ukrajini i sukobom Izraela s Hamasom u Gazi, koji kompliciraju napore da se zaštite Olimpijske igre.

Macron je proteklih mjeseci zauzeo tvrđi stav prema Rusiji, obećavajući da Moskva mora biti poražena, i nije isključio da bi europski vojnici jednog dana mogli otići u Ukrajinu, iako je jasno stavio do znanja da Francuska nema namjeru potaći neprijateljstva protiv Rusije.

Njegova vlada također je usvojila oštriju liniju protiv navodnih ruskih pokušaja dezinformiranja širom Europe.

Ovog tjedna, ministar vanjskih poslova Stephane Sejourne kazao je da će Francuska predložiti sankcije na razini kompletne EU onima koji stoje iza širenja dezinformacija u jeku onoga što Pariz smatra rastućim naporim Rusije da destabilizira blok, prenosi Reuters.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)