MILANOVIĆ: EU i SAD se odnose “neprijateljski” prema Hrvatima u BiH

Vrijeme:55 sec

 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u ponedjeljak da je odnos Europske unije i Sjedinjenih Država prema Hrvatima u BiH “neprijateljski” i prozvao premijera Andreja Plenkovića da to pitanje nije rješavao jer se nije htio zamjeriti Europskoj komisiji (EK).

“Odnos Europske unije i Amerikanaca prema statusu Hrvata u BiH je neprijateljski. Da ne upotrijebim neku jaču riječ – neprijateljski. To što se onemogućava Hrvatima u BiH je zaista postalo pitanje i hrvatskog državnog ponosa. To nije pitanje rata i mira i to nije pitanje oko kojega itko u Bruxellesu razbija glavu”, rekao je Milanović novinarima u Gradecu.

Dodao je da su upravo zato Plenković i “njegovi sluge” imali lak zadatak da to riješe, ali se hrvatski premijer “nije htio zamjeriti” predsjednici EK-a Ursuli von der Leyen za koju je rekao da “iza nje nije nikakav izborni legitimitet i da je prijateljica Angele Merkel” koje se bivša njemaka kancelarka “htjela otarasiti”.

“Smije li to netko reći? To niste nikad čuli iz usta hrvatske političke partitokracije koja je vladala. Jesmo u komunizmu? Je li to zabranjeno reći”, rekao je je Milanović.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)