TON-SLIKA-POLITIKA s Davorom Dijanovićem: Kad zapucaju kubure

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

TON-SLIKA-POLITIKA s Davorom Dijanovićem, 3. ep.

U novoj epizodi TON-SLIKA-POLITIKA Davor Dijanović komentira bombaški potez Zorana Milanovića koji je u skladu s tretiranjem Hrvatske kao slučajne države.

„Takve politike razaraju državu, uništavaju ono malo povjerenja u institucije, a u društvu stvaraju stanje verbalnoga građanskog rata prema onoj ‘mi ili oni’. Verbalna hajdučija vrlo se brzo može preobraziti u otvoreno nasilje. Najprije ide verbalno guslanje, a onda pucaju kubure, da parafraziramo svojedobnu Milanovićevu izjavu. Kubura je već opalila, a meta joj je bio automobil novoga državnog odvjetnika Ivana Turudića. Jesu li to te najavljene rijeke pravde? Ili ih možemo pronaći u onim izjavama o hapšenju i oduzimanju djece političkih protivnika kao talaca?“.

Dijanović komentira i rat u Ukrajini koji je ušao u novu fazu. Upozorava i na novi velikosrpski program koji bi se, kao što tumači geopolitičar Milomir Stepić, ostvario u slučaju ruske pobjede u Ukrajini. „U Srbiji računaju na postamerički poredak u kojemu će dominirati Rusija i Kina pa će i Srbija moći ostvariti svoje ciljeve. Ovo su scenariji moramo imati u vidu i zato je naoružavanje najbolji odgovor na ovakve planove“.

Pogledajte cijeli komentar:

hkv.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)