Hrgović: Čeka me najteža borba u karijeri, vjerujem da ću postati svjetski prvak

Vrijeme:1 min, 40 sec

 

IBF će najvjerojatnije narediti da pobjednik borbe Hrgovića i Duboisa ide na Anthonyja Joshuu.

Filip Hrgović (17-0, 14 KO) trebao bi se boriti 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji protiv britanskog boksača Daniela Duboisa, potvrdio je trener hrvatskog teškaša Ronnie Shields. Dubois je svakako najjače ime Hrgovićeve karijere, u pitanju je bivši WBA prvak teške kategorije, koji je prošle godine izazvao Oleksandra Usika u meču za pojase prvaka po organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO i izgubio od Ukrajinca u devetoj rundi.

Novinar Michael Benson, koji prati boksačka zbivanja, nakon objave ove borbe je na X-u objavio da će IBF najvjerojatnije narediti da pobjednik borbe Hrgovića i Duboisa ide na Anthonyja Joshuu. Meč s Joshuom mogao bi biti za upražnjenu IBF-ovu titulu koja će, očekuje se, biti slobodna nakon što Tyson Fury i Oleksandr Usik dogovore revanš nakon prvog meča 18. svibnja za ujedinjenje teškaških titula.

Hrgović također ima status pričuve za okršaj između Tysona Furyja (34-0-1, 24 KO) i Oleksandra Usika (21-0, 14 KO) u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije. Ta se borba održava 18. svibnja, a potencijalna ozljeda Ukrajinca ili Britanca značila bi da Hrgović upada u jednu od najvećih borbi posljednjih 20-ak godina.

Hrgović: Na meni je veliki pritisak

Najbolji hrvatski teškaš najavio je borbu za RTL: “Pregovori traju, neko vrijeme. Kad sve zbrojim i oduzmem, čeka me najteža borba u karijeri. Prozivam već godinama te borce i želim veliku borbu. Ali meni je to velik pritisak jer u slučaju poraza vraćam se ne deset, nego 20 koraka unatrag i pitanje je kad ću kao Hrvat, borac iz tako male države, dobiti priliku na tako velikoj sceni”.

“Ne vjerujem da će Dubois moći sve blokirati, a ako ga pogodi toliko udaraca, neće se moći nositi s tim. Vjerujem da ću u lipnju postati svjetski prvak, prvi Hrvat u povijesti u teškoj kategoriji. I onda su mi vrata cijelog svijeta otvorena”, zaključio je Hrgović, prenosi Index.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)