Ukrajina diže zid smrti od 1000 kilometara: “Ovako ćemo zaustaviti Putinovu vojsku”

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

Ukrajinska vojska priprema se za novu ofenzivu Rusije koja se očekuje idućih mjeseci, postavljajući zid smrti dugačak gotovo 1000 kilometara i izgrađen od protutenkovskih prepreka, podzemnih bunkera i rovova.

Objavljene su i snimke koje prikazuju nizove betonskih zmajevih zuba koji bi trebali zaustaviti ruske tenkove. Tako se Putinov troslojni sustav rovova, raznih protutenkovskih i protupješačkih prepreka i uporišta sada primjenjuje na ukrajinskoj strani i mogao bi biti dovoljno čvrst da Ukrajinci uspiju zadržati svoje položaje, kako piše britanski The Sun.

Dužnosnik iz regije Dnjipro rekao je da je jačanje obrambene sposobnosti regije jedan od prioriteta. Ukrajina je izdvojila 31,6 milijuna eura za slične obrambene strukture u blizini Zaporižja.

Stručnjak smatra da bi ovakva obrana mogla biti nedostatak jer će ukrajinska vojska biti manje fleksibilna na bojnom polju.

“Ako linije postanu statične i uopće se ne miču, to nije dobro i to bi mogao biti problem za Ukrajince,” rekao je Edward Arnold, iz think tanka RUSI.

 

dnevnik.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)