Aleksej Navalni sahranjen u Moskvi dva tjedna nakon smrti

Vrijeme:2 min, 19 sec

 

PRISTALICE POSLALE PORUKU: “OPROSTI NAM”

Istaknuti ruski oporbeni lider Aleksej Navalni sahranjen je danas na moskovskom groblju Borisovskoje, dva tjedna nakon što je potvrđena njegova smrt.

Pristalice ruskog oporbenog lidera Alekseja Navalnog formirale su duge redove u blizini crkve u Moskvi prije njegove sahrane kad su uzvikivali njegovo ime dok su njegov kovčeg iznosili iz pogrebnih kola po dolasku u crkvu ikone Bogorodice.

Tim Navalnog istaknuo je da je oproštajna ceremonija održana “što je prije moguće”. Kovčeg Navalnog iznesen je iz crkve manje od sat vremena nakon početka ceremonije te je nakon kratkog putovanja stigao na groblje Borisovskoje.
Stotine ljudi mogu se vidjeti na fotografijama i snimcima kako su hodali do groblja držeći cvijeće. Dugačak red je formiran ali pod jakim prisustvom policije u blizini crkve.

“Nećemo te zaboraviti!” i “Oprosti nam!” uzvikivali su ožalošćeni su kad je kovčeg stigao na sahranu.

Kira Jarmiš, glasnogovornica Navalnog objavila je snimak sa sahrane na platformi X gdje poručuje da je Navalni smatrao da je “Terminator-2” najbolji film na svijetu zbog čega je na njegovoj sahrani puštena glazba iz završnih scena filma.

Udovica Navalnog, Julija Navalnaja objavila je oproštajnu poruku svom pokojnom suprugu na X.

“Ljoša, hvala ti za 26 godina apsolutne sreće. Da, čak i tijekom posljednje tri godine sreće. Za ljubav, što si me uvijek podržavao, što si me zasmijavao čak i iz zatvora, što si uvijek mislio na mene… Ne znam kako da živim bez tebe. Definitivno ćemo se sresti jednog dana. Imam toliko neispričanih priča za tebe, i imam toliko pjesama sačuvanih za tebe na svom telefonu, glupih i smiješnih, generalno, da budem iskrena, strašnih pjesama, ali one su o nama i stvarno sam željela da te pustim da ih slušaš i stvarno sam htjela da gledam kako ih slušaš, smiješ se, a onda me grliš. Volim te, zauvijek. Počivaj u miru”, napisala je Navalnaja.

Podsjećamo, ruske vlasti tvrde da je Navalni pao u nesvijest i iznenada preminuo u 47. godini nakon šetnje. Njegov tim i njegova udovica Julija optužili su ruskog predsjednika Vladimira Putina da ga je ubio.

 

večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)