(FOTO)Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, na predstavljanju monografije „Klis – Neretvica, župe Obri, Podhum/Žitače i Solakova Kula“

Vrijeme:1 min, 29 sec

 

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, nazočila je danas predstavljanju monografije „Klis – Neretvica, župe Obri, Podhum/Žitače i Solakova Kula“, čiji je autor Ivan Anđelić, istaknuti ravnatelj Hrvatskog leksikografskog instituta BiH. Predstavljanje je održano u prestižnoj dvorani Jure Petričevića, u sjedištu Matice Hrvatske u Zagrebu a u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Ovom značajnom događaju prisustvovalo je i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, što dodatno ističe važnost ovog projekta za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Monografija „Klis – Neretvica, župe Obri, Podhum/Žitače i Solakova Kula“ na impresivnih 720 stranica, s oko 400 fotografija i 20 povijesnih zemljovida, detaljno prikazuje ljepotu i bogatstvo ovog kraja Bosne i Hercegovine te važan doprinos Hrvata njegovom duhovnom i ukupnom razvoju. Projekt je iniciran od strane mons. dr. sc. Pere Sudara, pomoćnog biskupa vrhbosanskog u miru, s ciljem promicanja povijesti i kulture Hrvata u BiH.

U uvodnom dijelu predstavljanja, govore su održali državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas te potpredsjednik Matice Damir Zoric. O knjizi su, pored autora Ivana Anđelića, govorili i mons. dr. sc. Pero Sudar te prof. dr. fra Marko Karamatić, ističući njen značaj za razumijevanje kulturne i povijesne baštine.

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, podijelila je svoje divljenje i zahvalnost za monografiju „Klis – Neretvica, župe Obri, Podhum/Žitače i Solakova Kula“, ističući njen veliki doprinos očuvanju katoličkog i hrvatskog identiteta i naslijeđa u Bosni i Hercegovini. Bradara je posebno naglasila važnost djela u promicanju bogate povijesti, kulture i vjerskog naslijeđa hrvatskog naroda, kao i njegovu ulogu u jačanju veza s korijenima i tradicijom.

    

Povezano

Predstavljanje knjige „Klis – Neretvica Župe Obri Podhum/Žitače i Solakova Kula“

predsjednik.fbih.gvo.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)