BUHAČ – MILAS: Hrvatska podržala više od 800 projekata hrvatskog naroda diljem BiH

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

– Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Marija Buhač srela se danas u Zagrebu sa Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Zahvalivši na realiziranju brojnih projekata od značaja za hrvatski narod u BiH, Buhač je podsjetila kako su u rujnu prošle godine u Stocu potpisani ugovori za 160 novih projekata koje treba realizirati, a koji će doprinijeti boljemu i kvalitetnijem životu Hrvata diljem BiH, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Istaknula je kako se dio tih projekata, bilo da se radi o školama, školskim dvoranama, kulturnim središtima ili drugomu, provodi i na području HNŽ-a.

– Vladi Republike Hrvatske i Vama osobno zahvalna sam na svim projektima koje realizirate na području BiH, na poseban način onima koji unaprjeđuju životni standard žitelja Hercegovačko-neretvanske županije, gdje opet posebno izdvajam tekuću izgradnju Hrvatskoga narodnog kazališta u Mostaru – kazala je Buhač, otvorivši teme proširenja postojeće suradnje između različnih institucija i ustanova u HNŽ-u sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH.

Milas iskoristio je prigodu poručiti kako je i ovaj susret razvidnom potvrdom neupitne opredijeljenosti Vlade RH za nastavak stalne skrbi o Hrvatima izvan RH.

Dodao je kako je diljem BiH gdje žive Hrvati, uz potporu Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH, dosad realizirano više od 800 projekata.

– Brojne škole, dvorane, dječji vrtići, domovi zdravlja, knjižnice, muzeji i drugi infrastrukturni, kulturni i športski sadržaji svjedoče o potpori Vlade RH Hrvatima u BiH, a posebno se izdvajaju kapitalni projekti kako u Mostaru, tako i na više drugih mjesta u BiH. To je naša ustavna obveza i mi ćemo svakako nastaviti i dodatno osnaživati našu suradnju – najavio je Milas.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)