Američka veleposlanica u Hrvatskoj Nathalie Rayes objavila svoj susret sa Mons. dr. Draženom Kutlešom, a da se o tom susretu na mainstream medijima u Hrvatskoj ništa ne govori niti piše.

Vrijeme:4 min, 22 sec

 

Također je Rayes objavila svoj susret sa muftijom Azizom Hasanovićem, a da ni o tom susretu ništa nema u javnom medijskom servisu RH.

Američka veleposlanica u Hrvatskoj Nathalie Rayes na platformi X !…Objavila svoj susret sa Mons. dr. Draženom Kutlešom, a da se o tom susretu na mainstream medijima u Hrvatskoj ništa ne govori niti piše.

Naime, ova dosta aktivna veleposlanica u Hrvatskoj je do danas imala nekoliko jako važnih susreta sa poslovnim ljudima u Hrvatskoj, posjetila je LNG Terminal, sastala se i sa Kolindom Grabar Kitarović, predsjednikom Vlade i države, admiralom Robertom Hranjem bila je na skupu potpore Ukrajini u Zagrebu, kao i sa nekim poslovnim ljudima koji su svoj posao održali u Zagrebu, pa je tako veleposlanica vikend iskoristila te obišla jedan restoran u Zagrebu o kojemu je napisala; Vikendima veleposlanica Rayes pronađe vremena za istraživanje Zagreba. Tako je jučer otkrila areperu, venezuelanski restoran u centru Zagreba kojeg je otvorio Ricardo Luque s obitelji. Ako vam je ime poznato, to je s razlogom jer je riječ o pjevaču dobro nam znane grupe Cubismo! Baš kao što je veleposlanica Rayes napisala: “restoran donosi okus Venezuele u srcu Zagreba!” Objavila je na Facebooku uz nekoliko prigodnih fotografija sa vlasnicima te specijalitetima Venezuele.

Susret sa Mons. dr. Draženom Kutlešom, vrlo je važan susret o kojemu nitko ništa nije objavljivao u mainstream medijima u Hrvatskoj, ali istu vijest u realnom vremenu nije onjavilo ni veleposlanstvo, kao ni facebook stranica US embasy. Zanimljivo je da ni (IKA)Informativna katolička agencija na svom webu nije ništa objavila o ovom susretu kao ni HKS, Hrvatski katolički radio, a ništa nije objavljeno ni na web stranici hr.usembassy.gov, niti na https://www.zg-nadbiskupija.hr/.

Jučer je na X objavila svoj susret sa Mons. dr. Draženom Kutlešom, zagrebačkim nadbiskupom, uz napomenu da se isti susret nije objavio ni na facebook profilu U.S. Embassy Zagreb, koji ima preko 57 tisuća pratitelja, kao ni na web stranici Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj(U.S. Embassy in Croatia: Homepage) (https://hr.usembassy.gov/).Zašto ovo napominjem i pišem? Upravo zbog transparentnosti te istinitog javnog informiranja rada i djelovanja Američkog veleposlanstva i same veleposlanice Nathalie Rayes, jer su sve ovo jako važne vijesti suradnje i transparentnog djelovanja, kao i izvještavanja hrvatske i ine javnosti o detaljima razgovora sa poglavarom Crkve u Hrvata, i svih ostalih susreta, koje u svojoj veleposlaničkoj misiji u Hrvatskojobavlja Američka veleposlanica Rayes…Vrlo je bitno da sve bude jako transparentno sa našim američkim partnerima koji su se u zadnje vrijeme pokazali kao partneri koji su OSRH praktički darovali vojnu tehniku koju HV nije imao i teško bi je mogao priuštiti iz razloga što je ta tehnika jako skupa. Tako je Rayes bila u posjeti i MORH-OSRH-e te se prije nekoliko dana sastala sa admiralom Robertom Hranjem.

Kvalitetni razgovori danas s našim dragim prijateljem i partnerom admiralom Robertom Hranjem o našim zajedničkim obrambenim prioritetima.

Admirale, hvala vam na svemu što ste učinili da još više produbite američko-hrvatsko partnerstvo i naše Savezništvo.

U skromnoj objavi na platformi X stoji,

Čast mi je susresti se sa zagrebačkim nadbiskupom monsinjorom Draženom Kutlešom i podržati rad hrvatskih vjerskih poglavara na promicanju vjerskih sloboda i borbi protiv diskriminacije, objavila je .

Također je Rayes objavila svoj susret sa muftijom Azizom Hasanovićem, a da ni o tom susretu ništa nema u javnom medijskom servisu RH.

Zahvalna na toploj dobrodošlici u Islamskom centru Zagreb od strane muftije Aziza Hasanovića. Cijenimo vaše partnerstvo i što čujemo o posvećenosti ove živahne zajednice vjerskoj slobodi i obrazovanju.

Američki Senat potvrdio je 6. prosinca apsolventicu UCLA-e Nathalie Rayes za veleposlanicu SAD-a u Hrvatskoj.
“Obećavam da ću uvijek voditi i služiti s integritetom iu najboljem interesu naše zemlje, dok ću nastaviti jačati naše diplomatske odnose s narodom Hrvatske”, rekla je nakon potvrde.

Dosad je služila u veleposlanstvu SAD-a u Kairu, a radila je i kao zamjenica predstojnika ureda gradonačelnika Los Angelesa gdje je upravljala Uredom za međuvladine odnose, međunarodnu trgovinu i protokol i uspostavila prvi Ured za imigrantske poslove u Los Angelesu.

Autorica je brojnih publikacija, primila je mnoga priznanja tijekom svoje karijere, te tečno govori španjolski i služi se arapskim, stoji na stranici hr.usembassy.gov

Uredio /T.H.

domoljubni.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)