Stipo Mlinarić: HDZ i SDP su dvije strane jedne partije, DP je treći put

Vrijeme:1 min, 51 sec

 

Narodni zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić osvrnuo se na zahtjev za raspuštanjem Sabora, na nedavnu raspravu u Saboru te iznio temeljnu ocjenu stanja hrvatske politike i vladavine. Mlinarić je istaknuo kako je prijeko potrebno prekinuti smjenjivanje na vlasti HDZ-a sa SDSS-om i SDP-a s njemu bliskim strankama, a prozvao je zbog suradnje s ljevičarskim prosvjednicima (Peović, Benčić…) Most i Hrvatske suvereniste.

Portal dragovoljac.com prenio je njegove izjave u kojima se osvrnuo na nedavni prosvjed, sjednicu Sabora, zahtjeve za njegovim raspuštanjem i očekivanja od ovogodišnjih parlamentarnih izbora.

“Podsjećam da je Domovinski pokret prije točno jedne godine tražio opoziv premijera Plenkovića. To je glava i problem svega. Tada smo pozvali sve oporbene stranke da potpišu to i potpisali su. Nas su sada izbjegli, ali drago mi je da su se ’outali’ Suverenisti i Most, koji su otišli s Katarinom Peović i Sandrom Benčić.”

“Rekao sam kad sam – na prekjučerašnjoj sjednici Hrvatskog sabora – tražio stanku da će Domovinski pokret u petak glasovati za raspuštanje Sabora, ali da ne će sudjelovati u ovom cirkusu koji se događa u sabornici. Vidjeli ste što se sve događalo. Vjerujte mi, bilo me sram sjediti u sabornici”.

“Glasno i jasno sam rekao da mi nikad ne ćemo otići s Možemo, ali da nikad ne ćemo otići s SDSS-om i ekipom, HDZ-om. Rekao sam sve što mislim o njihovoj koaliciji. Domovinski pokret je treći put. Imamo lijevu i desnu stranu komunističke partije koja se svađa. I imate onaj srednji red gdje sjedi Domovinski pokret, koji ima svoje politike, stavove, i izlazimo samostalno za izbore.”

“Pozivamo ljude da izaberu nešto drugo, a ne ove dvije iste strane jedne partije. Na izborima hrvatski glasači odlučit će kome će dati povjerenje. Pozivam ih da izaberu treći put, a to je Domovinski pokret sa svojim koalicijskim partnerima, koje ćemo predstaviti kad se raspišu izbori i kad se bude znao njihov izbor.”

“Imat će ljudi za koga glasovati, za promjenu ovog stanja koje nas guši 30 i nešto godina, a to je smjena [malo] HDZ-a pa malo SDP-a i tako unedogled.”

Povezano:

Oproštajni Šiljo/Mršava postignuća pokreta hrvatskog otpora monopolu vlasti HDZ-a i SDP-a

 

dragovoljac.com / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)