Zlatni vaterpolisti kod predsjednika Vlade

Vrijeme:3 min, 16 sec

 

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković je s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac u Banskim dvorima primio hrvatske vaterpoliste, osvajače zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi, koji su se jučer vratili u Zagreb.

– Hrvatskoj ste omogućili da proteklih nekoliko mjeseci živi vaterpolski san. Vratili ste se nakon europskog srebra iz Dohe sa zlatnom medaljom, napravili odličan rezultat i na ponos ste svima na nama. Mislim da nijedna reprezentacija nije zaslužila ovo nego što ste vi zaslužili i ako se ne varam, ovo je vašem izborniku 16. medalja s Hrvatskom, tako da čestitam vama i vašem izborniku posebno. Ovi vaši uspjesi će privući toliko mladih i djece u sport, imat ćemo puno novih mladih vaterpolista i vaterpolistica, koji će se nastaviti baviti vaterpolom, i to nas izuzetno veseli. Krenuli smo iz Dubrovnika, ali završavamo u Parizu, čestitke još jednom svima, rekla je Brnjac.

U ime reprezentativaca govorio je kapetan Ivan Krapić.

– Htio bih se zahvaliti Vladi RH i premijeru na svemu što ste učinili za naš sport, vezano uz organizaciju zadnjeg Europskog prvenstva i onog u Splitu prije dvije godine. Nadam se da ćemo se vidjeti ovdje nakon Olimpijskih igara, rekao je Krapić.

Izbornik Ivica Tucak također se zahvalio na podršci.

– Hvala što radite za hrvatski sport i hrvatski vaterpolo te organizaciji Eura u Splitu i ovog u Dubrovniku i Zagrebu, što je bilo uvod za naš veličanstven rezultat. Od srca vam hvala što dajete, nadam se da će tako biti i dalje. Hrvatski sport je pokazao da je, uz dužno poštovanje svima, jedan od najboljih ambasadora Hrvatske, rekao je Tucak.

Mladen Drnasin, predsjednik HVS-a, uputio je zahvalu na prijemu te kazao da je ovo znak poštovanja prema uspjehu ove reprezenzacije i svih u Savezu.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša istaknuo je uspjeh osvojene dvije medalje u 45 dana, a za što je bila potrebna sinergija, stručnost i rad koji je utjelovio izbornik Ivica Tucak i ljudi iz Saveza.

– Samo zajedničkim djelovanjem možemo doći do rezultata. Nadam se da ćemo nakon Pariza biti tu. Ima tu zasluge i vaše, predsjedniče Vlade, kad ste odlučili malo jače podržati ekipne sportove, pa imamo 25 ekipa muških i ženskih iz osam sportova u našim programima. Ovo je dio nastojanja Vlade da se ekipne sportovi dignu i održe na nivou koji priliči hrvatskom sportu, rekao je Mateša.

Vlada RH održala je jutros telefonsku sjednicu sjednicu i donijela odluku o dodjeli nagrade za osvojenu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu te zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Propisani iznos za zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 14.350,00 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 19.150,00 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 248.750,00 eura.

Propisani iznos za srebrnu medalju na europskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 4.800,00 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 4.800,00 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 81.600,00 eura.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo u ime članova Vlade te svih ljubitelja hrvatskog sporta od srca čestitati na zlatu u Dohi te srebrnoj medalji na Europskom prvenstvu. U olimpijsku godinu sa srebrnom i zlatom mogu ući samo vrhunski sportaši i vaterpolisti, sjajan izbornik i treneri uz potporu naših velikana. Ovo govori da je hrvatski vaterpolo najtrofejniji sport. Ono što se činilo nemogućim, Ivice, da će netko preskočiti Ratka Rudića, ti si to uspio. Ovakav uspjeh je fascinantan, rekao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te dodao:

– Učinili ste cijelu Hrvatsku ponosnom, ovo je poticaj mladima da vide što sport znači za vrijednosti, timski rad, za prijateljstvo, solidarnost i zdrav život. Siguran sam da ste uzor brojnim mladićima i djevojkama. Ponosni smo na vas, ulagat ćemo i dalje u vas, u hrvatski vaterpolo, momčadske sportove. Tu smo talentirani i uspješni. Od srca vam čestitam.

 

vijesti.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)