Tucak dan nakon Srbije i plasmana u polufinale/Došli smo korak do raja

Vrijeme:3 min, 3 sec

 

Dan nakon plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva pobjedom nad Srbijom pred novinare je izašao izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

U zadnjih 11 svjetskih prvenstava, ovo je Barakudama 10. polufinale.

U četvrtak će s druge strane biti Francuska koja je iznenađujuće svladala Mađarsku.

– Mislim da samo, da budem slobodan reći, glup sportaš može podcijeniti protivnika. Samim time podcjenjuješ svoj rad, svoje kvalitete, sve ono što si radio i to ne dolazi u obzir, pogotovo ne protiv jedne momčadi kao što je Francuska i pogotovo ne u trenutku kad se igra polufinale Svjetskog prvenstva. Igrači su svjesni, svi smo svjesni i znamo po što smo ovdje došli. Znamo da igramo odličan vaterpolo, da vjerujemo u sebe, to je ono što je najbitnije. Sada ako me pitate je li bolje Francuska nego Mađarska, pa bolje je, ali jesmo li pobijedili utakmicu protiv Francuske, nismo. I nećemo je pobijediti dok ne završimo. Napravit ćemo, kao i uvijek, detaljnu analizu svega što smo igrali s njima, neke momente za koje smatram da su jako bitni da ih izvučemo. I ovu utakmicu koja je bila gotovo preokrenuta za Mađare. Imali su četiri razlike, promašivali peterac. Međutim, to je i dokaz onoga o čemu ja pričam već dugo vremena, a nitko još ne zna od nas dati pravi razlog i pravo objašnjenje. Do prije pet, šest godina je bilo nezamislivo da vodiš pet razlike i izgubiš utakmicu. Da ne govorim u moje vrijeme kad sam ja igrao. Evo, to je jedna dodatna draž, dodatna je draž da je jedna takva reprezentacija ušla među četiri na svijetu.

Tucak ističe da su fokusirani isključivo na sebe i svoju igru te vjeruje da imaju snage napraviti još jedan korak.

– Kad se sjetim Dubrovnika i dvoboja s Francuskom, to je odigrano perfektno, prije svega obranom. Ali to je prošlost. Neće imati nikakve veze s ovom utakmicom koja nas čeka. I njima je to prilika da možda prvi put uđu u finale. To sve treba respektirati. To je jedna sjajna reprezentacija, ali da ih možemo pobijediti, to je sigurno. Vjerujem da smo bolji. Imam potpuno vjeru u svoje momke, a da će biti strašno teška utakmica, to je jasno svakome. Umorni smo svi, ali došli smo korak do raja i napravit ćemo sve da napravimo i taj zadnji korak.

Ante Vukičević igra u Francuskoj još od ljeta 2017. Suigrač je u klubu upravo Thomasu Vernouxu, junaku pobjede nad Mađarskom.

– Francuska ima dosta igrača baš iz mojeg kluba, iz Marseillea. Mislim da ih je ovdje 7-8, s potpisom igre našeg trenera Kobešćaka. Znamo na čemu on inzistira, a onda i kako se za njih pripremiti. Što se samih igrača tiče, sve se vrti oko Thomasa Vernouxa koji je pokretač cijele njihove igre i energije. Najopasniji, svakako. Uz njega bi istaknuo iskusnog ljevaka Crousillata, jedan od njihovih najbitnijih igrača. Ne bi zanemario vratara Fontanija koji je imao odličan dan protiv Mađara te centar Bodegas.

Marko Žuvela jedan je od igrača koji će sigurno imati specijalan zadatak: ‘zatvaranje’ Vernouxa.

– Njega, ali i Crousillata. Mislim da ćemo na njima bazirati našu igru te ‘voditi’, usmjeravati igru na druge njihove igrače. Uz onakvu našu igru kao protiv Srbije u drugom poluvremenu, mislim na obranu, ne bi trebali imati problema. Međutim, nimalo ih ne podcjenjujemo. Momčad koja izbaci svjetskog prvaka u četvrtfinalu zaslužuje svaku našu pažnju. A i u skupini su namučili svjetskog doprvaka, momčad Grčke. Oni su opasni. Jesu oni bez Marzoukija došli, ali neće utakmica biti nimalo lagana.

Prijenos odabranih vaterpolskih i plivačkih uzbuđenja možete pratiti na Drugom programu HTV-a i HRTi aplikaciji, a sve ostale discipline Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima gledajte online putem naše partnerske platforme Eurovision Sport.
vijesti.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)