Jozak/”Hajduk je sam sebi kamen spoticanja. Dinamo? Dok je Mamić bio gazda, bilo je posloženo”

Vrijeme:1 min, 54 sec

 

Romeo Jozak komentirao borbu za naslov prvaka u HNL-u.

Romeo Jozak, bivši funkcionier Dinama koji trenutno obnaša funkciju tehničkog direktora Future Falconsa i koordinatora za talente u Saudijskoj Arabiji, osvrnuo se na stanje u hrvatskom nogometu.

Prije sedam godina rastao se s Modrima i otisnuo u inozemstvo, radio je kao trener varšavske Legije, izbornik Kuvajta, a od ljeta prošle godine je uključen u razvoj saudijskog nogometa.

U velikom razgovoru za Klix.ba komentirao je napetu utrku za naslov prvaka u hrvatskom nogometu, a posebno se dotaknuo Hajduka:

Jozak o borbi Hajduka za titulu

“Hajduk je uvijek sam sebi kamen spoticanja zbog internih stvari, evo sada su imali atmosferu i pun stadion, no to nije bilo dovoljno. Ne poznajem detalje do kraja i svlačionicu, ali očigledno nije to tako baš lagano, moraš imati svlačionicu do kraja pod kontrolom da bi mogao dobivati i manje utakmice puno lakše nego što ih oni dobivaju. Oni dobiju Dinamo pa nakon toga naprave nerede na malim utakmicama”, kazao je.

Jozak se rastao s Modrima u ljeto 2017. godine, a tvrdi da je imao puno poziva za povratak na Maksimir:

“Dinamo, svaka povijest ima svoju valovitost. Manchester United je dugo harao, žalio i palio, a sad ih dugi niz godina nema nigdje, iako imaju puno veće investicije, puno veće budžete od Dinama, sponzore i bazu navijača. Takvih primjera ima puno. Imao sam puno poziva da se vratim nazad, ali nikad ne reci nikad, ne znaš šta će sutra biti, šta će život donijeti”, otkrio je.

Tvrdi da se Dinamo nalazi u kompletnoj krizi

Između ostalog osvrnuo se na situaciju za Dinamu, tvrdi da se klub nalazi u kompletnoj kadrovskoj krizi te dodaje da je u vrijeme Zdravka Mamića sve bilo bitno drugačije:

“Dinamo ima krizu, rekao bih da je u generalno kadrovskoj krizi i pod time ne mislim samo igračkoj, nego i kompletnoj. Dinamo je u kadrovskoj krizi na svim razinama, u ono vrijeme Zdravko Mamić je bio gazda, ja sam imao sve posloženo, on mi je stajao iza leđa i to je izgledalo relativno lagano.

Bili smo jaki imidžom u Savezu, i medijski i politički, i svakako, što sada nije slučaj. Stvorio se imidž da je to lagano, a to je sve samo ne lagano”, zaključio je.

Standings provided by Sofascore
gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)