Plenković napao Milanovića i USKOK zbog Turudića: Čekali su zadnji tren za udar na Vladu

Vrijeme:1 min, 14 sec

Nove mjere pomoći vezane uz afričku svinjsku kugu jedna su od tema sjednice Vlade, na kojoj se uvodno obratio premijer Andrej Plenković. Plenković je na početku spomenuo sastanak Europskog vijeća, održan prošlog tjedna, na kojem je dogovoren sedmogodišnji proračun. ‘Vrlo važan politički konsenzus za potporu Ukrajini kao žrtvi agresije. Vlada je davala snažnu potporu Ukrajini i zadovoljni smo ovakvim ishodom’, rekao je Plenković.

‘Iskoristio sam prigodu da se osvrnem na posjet Ursule von der Leyen, Marka Ruttea i mene Sarajevu’, dodao je.

‘DZS je iznio važan podatak za inflaciju u siječnju. Ona je sada 4,1 posto, vidimo trend pada inflacije. Projekcije Ministarstva su da će se taj trend nastaviti’, kazao je premijer.

‘Sve je to povezano s politikom rasta plaća. Očekujemo povratnu informaciju sindikata o našem prijedlogu i o našem nacrtu uredbi. Imamo još 20-ak dana treba li se nešto popraviti’, rekao je Plenković.

Za uredbe, kazao je, Vlada se vodila s tri temeljna načela. ‘Prvo je da plaće rastu svima. Drugo je da se pojednostavi sustav, koji je postao vrlo složen. Treći da sustav bude što pravedniji’, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na odluke Ustavnog suda vezane uz izborne jedinice i rad nedjeljom. ‘Ovo je prvi put da je Zakon o trgovini izdržao test ustavnosti, što je potvrda da smo vodili računa o uravnoteženom odnosu između prava i interesa trgovaca, zaposlenika i potrošača. Konačna poruka je zaštita 200.000 radnika i radnica u trgovini’, poručio je Plenković.

 

tportal.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)