“NE BUDITE GLUPI” Trump pozvao republikance da odbiju dogovor Senata o graničnim mjerama i pomoći Ukrajini

Vrijeme:59 sec

Bivši američki predsjednik Donald Trump pozvao je republikance u ponedjeljak da odbiju dvostranački dogovor u Senatu kojim se daju nove stroge mjere sigurnosti na granicama u zamjenu za 60 milijardi dolara u financiranju Ukrajine i drugim prioritetima nacionalne sigurnosti.

– Ne budite GLUPI!!! Potreban nam je poseban zakon o granici i imigraciji. Ne bi trebao biti vezan za stranu pomoć na bilo koji način, oblik ili formu! – rekao je Tramp, koji se kandidira za reizbor i očajnički želi da oduzme predsjedniku Joeu Bidenu veliku parlamentarnu pobjedu uoči predsjedničkih izbora u studenom.

S obzirom na to da će utrka za Bijelu kuću gotovo izvjesno da će biti revanš izbora iz 2020., bivši republikanski predsjednik napada svog demokratskog nasljednika zbog rekordnog broja migranata bez dokumenata koji prelaze južnu granicu.

Senatori su u nedjelju predstavili jedan od najstrožih zakona o imigraciji u jednoj generaciji, uključujući značajna ograničenja na koja se Biden obvezao da će potpisati zakon.

Paket od 118,3 milijarde dolara uključuje 60 milijardi dolara za Ukrajinu, 14 milijardi za Izrael, 10 milijardi dolara humanitarne pomoći, skoro pet milijardi dolara za azijsko-pacifičke partnere, uključujući Tajvan, i 20 milijardi dolara za financiranje novih granica.

 

dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)