Njemačka, Nizozemska i Poljska ubrzat će raspoređivanje vojnika na istočno krilo

Vrijeme:1 min, 24 sec

NATO upozorava države članice da previše birokracije otežava kretanje vojnika po Europi, što bi moglo izazvati velika kašnjenja u slučaju da izbije sukob s Rusijom.

Govoreći na skupu u Europskoj obrambenoj agenciji u Bruxellesu, nizozemska ministrica obrane Kajsa Ollongren rekla je da je ključno stvoriti uvjete koji će omogućiti brzo raspoređivanje vojnih snaga prije nego bilo kakav mogući sukob izbije.

“Geografija je takva kakva jest. To znači da morate moći brzo se kretati iz Nizozemske kroz Njemačku do Poljske”, rekla je prije nego su tri zemlje potpisale pismo namjere za jačanjem suradnje u vojnoj mobilnosti, u što se mogu uključiti i drugi partneri.

NATO upozorava države članice da previše birokracije otežava kretanje vojnika po Europi, što bi moglo izazvati velika kašnjenja u slučaju da izbije sukob s Rusijom.

“Vrijeme nam istječe. Ono što ne učinimo u miru, neće biti spremno u slučaju krize ili rata”, rekao je general-pukovnik Alexander Sollfrank, zapovjednik Združenog zapovjedništva za potporu i razvoj snaga NATO-a, za Reuters potkraj prošle godine.

 

vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)