BUBIĆ/Odbijen zahtjev obrane Dodika za izuzeće sedam sudaca

Vrijeme:1 min, 5 sec

 

Sud BiH odbio je zahtjev obrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izuzeće sedam sudaca ovog suda, rekao je odvjetnik predsjednika RS Goran Bubić.

Obrana je 17. siječnja na ročištu u predmetu protiv predsjednika RS Dodika i vršitelja dužnosti “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića, zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, zatražila izuzeće postupajućeg suca Mirsada Strike i još sedam sudaca Suda BiH.

Zatraženo je izuzeće sudaca koji su sudjelovali u odbacivanju zahtjeva za odlučivanje o tome je li Sud BiH nadležan za ovaj slučaj, a to su suci Zoran Božić, Šaban Maksumić, Vesna Јasenković, te sudac koji su odbili žalbu obrane Darka Samardžića, Hilme Vučinića i Redžiba Begića.

Zatraženo je i izuzeće sutkinje Minke Kreho zbog, kako je tada rekao Bubić, pristranog stava da protivljenje Dodika kao člana Predsjedništva BiH nije bilo od utjecaja za kandidaturu sutkinje Јasmine Ćosić u Hagu.

O zahtjevu za izuzeće suca Strike, kako je tada rečeno, odlučit će se na Općoj sjednici Suda BiH.

Bubić je jučer rekao da je sudac Suda BiH odgodio za 5. veljače ročište u predmetu protiv Dodika.

“Јutros je sudac prihvatio odgodu za 5. veljače u 13.00 sati, zbog obaveza odvjetnika 30. siječnja u drugom predmetu, što je Sudu najavljeno na ročištu od 17. siječnja”, rekao je Bubić.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)