Ovo što je 18-godišnji Dino Prižmić napravio Đokoviću nije nitko u povijesti njegove slavne karijere

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Dinao Prižmić je postao glavna tema u teniskom svijetu.

Hrvatski 18-godišnjak Dino Prižmić u svom je debitantskom nastupu u seniorskoj konkurenciji na Grand Slam turnirima pružio snažan otpor prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću koji je nakon četiri sata i jedne minute slavio sa 6-2, 6-7 (5), 6-3, 6-4 u njihovom dvoboju 1. kola Australian Opena.

Prižmić je zahvaljujući sjajnoj igri postao priča ovogodišnjeg Australian Opena. Pružio je neočekivano dobar otpor velikom Đokoviću.

Ono po čemu je Prižmić ispisao povijest je to da je jedini tenisač koji je izdržao protiv Đokovića više od četiri sata u prvom kolu nekog Grand Slam turnira. Stvarno vrhunski uspjeh za talentiranog Splićanina.

Prižmiću je za nešto više u ovom meču nedostajala bolja realizacija na drugom servisu (31%), čemu nije pomoglo ni sedam dvostrukih pogrešaka. Đoković je imao nešto više izravnih poena (40-31) u odnosu na hrvatskog tinejdžera, ali je Prižmić napravio manje neiznuđenih pogrešaka (42-49). Srpski tenisač je osam puta oduzeo servis suparniku, a Prižmić je napravio četiri ‘breaka’.

Sljedeći suparnik srpskog tenisača na putu prema 25. Grand Slam trofeju bit će bolji iz dvoboja dvojice Australaca, prošlogodišnjeg umaškog pobjednika Alexeija Popyrina i dobitinika pozivnice za glavni turnir Marca Polmansa.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)