PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE Dodik/Ako EU prihvati nametanje izbornog zakona, znači da je europski put BiH završen

Vrijeme:1 min, 7 sec

 

“Ako prihvate da je u BiH normalno ono što kod njih nitko ne smije ni pomisliti, jasno će poručiti da BiH nije država, nego eksperiment”, naveo je Dodik

U objavi na ‘X’ nalogu, Dodik je naveo kako će stav EU prema namjeri visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta, da nametne promjene tehničkog aspekta izbornog zakona, pokazati kako tretiraju BiH.

“Ako prihvate da je u BiH normalno ono što kod njih nitko ne smije ni pomisliti, jasno će poručiti da BiH nije država, nego eksperiment”, naveo je Dodik, prenosi N1.

Upitao je i “čemu žurba”.

Podsjetimo, izmjene tehničkog aspekta Izbornog zakona BiH o kojima se govori već godinama aktualizirao je visoki predstavnik Christian Schmidt, kada je 19. prosinca priopćio kako će nametnuti izmjene koje se tiču izbornog integriteta ako ih dužnosnici ne izglasaju.

U proteklim danima održani su susreti vladajućih iz FBiH, po ovom pitanju, a jučer je predsjednik NIP-a i ministar vanjskih poslova BiH, Elmedin Konaković, poručio kako je siguran da će – ako pregovori ne uspiju među bh. dužnosnicima – Schmidt djelovati.

 

večernji.ba  / Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)