Rusija izvela nove zračne udare širom Ukrajine, dvije osobe poginule

Vrijeme:1 min, 8 sec

Rusija je jutros ispalila projektile širom Ukrajine u najnovijem masovnom zračnom napadu, ubijajući najmanje dva civila i pogađajući stambena područja i komercijalne objekte, priopćile su ukrajinske vlasti.

Trgovački centar i više od dvadesetak privatnih zgrada oštećeni su u južno-središnjem gradu Krivi Rog, kazao je guverner Sergej Lisak, dodajući da je jedan 62-godišnjak ubijen izvan grada.

– Ljuti neprijatelj još jednom je udario na civile. Usmjerava projektile na ljude – napisao je Lisak u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Do napada je došlo u jeku ledenog vala koji je zahvatio Ukrajinu.

Gradonačelnik Oleksandr Vilkul javio je da je 15.000 stanovnika bez struje i da lokalni tramvaji i trolejbusi ne prometuju.

U istočnom gradu Harkovu, industrijska lokacija i obrazovni objekat oštećeni su nakon najmanje četiri raketna udara, priopćio je guverner Oleg Sinjehubov.

Četiri osobe su ranjene u gradu Zaporožju na jugoistoku zemlje, gdje je guverner Jurij Malaško javio o pet eksplozija i kazao da su pogođena stambena naselja.

Dužnosnici u zapadnoj regiji Hmeljnicki javili su o najmanje šest eksplozija, ali nisu pružili trenutne detalje o šteti. Viši savjetnik predsjednika kazao je da je jedna osoba poginula.

Kompletna Ukrajina našla se pod uzbunom zbog napada duže od tri sata.

Rusija je posljednjih tjedana nastavila kampanju redovitih zračnih napada na ukrajinske naseljene centre daleko iza linija fronta tijekom njene skoro dvogodišnje invazije, prenosi Reuters.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)