HELEZ/Sankcionirat ćemo sve pripadnike Oružanih snaga BiH koji budu obilježavali neustavni dan

Vrijeme:57 sec

 

Ministar obrane BiH najavio je reakciju u slučaju da pripadnici Oružanih snaga BiH i Ministarstva obrane BiH prisustvuju obilježavanju neustavnog dana Republike Srpske. U izjavi za “Avaz” pojašnjava da svako antiustavno i nezakonito djelovanje podliježe sankcijama.

– Zakon jasno propisuje rad, ponašanje i djelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH i svaka radnja izvan toga podliježe disciplinskoj i krivičnoj odgovornosti. Oružane snage i Ministarstvo obrane imaju svoje službe koje su po zakonu zadužene da to prate i da podnose izvještaje – kaže Helez.

Podsjetimo, obilježavanje Dana Republike Srpske počinje sutra, a središnji događaj najavljen je za utorak kada će na Trgu Krajine u Banja Luci biti održan defile.

– Ako su sve oči uprte samo u ovo Ministarstvo i Oružane snage, a sva ostala ministarstva puste svoje uposlenike, onda nismo ništa postigli. Ovdje je potrebna reakcija svih ministarstava, pravosudnih organa – Suda i Tužiteljstva, kao i Ureda visokog predstavnika – ističe Helez.

Komentirajući najavljene letove američkih zrakoplova iznad BiH uoči obilježavanja dana RS, kojeg je Ustavni sud BiH proglasio diskriminatornim i neustavnim, Helez pojašnjava da se radi o dijelu programa obuke pripadnika Oružanih snaga BiH od strane partnera iz SAD.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori