Hrvatska sredila Sloveniju i osvojila Croatia Cup/Odlična generalka naših, sad kreće odbrojavanje

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

Pobjeda izabranika Gorana Perkovca nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a već nakon deset minuta su hrvatski rukometaši došli do prve osjetnije prednosti (6-1).

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobijedila je izabranu vrstu Slovenije s 32-26 (16-10) u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Njemačkoj te time osvojila Croatia kup koji je danas završen u porečkoj dvorani Žatika.

Pobjeda izabranika Gorana Perkovca nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a već nakon deset minuta su hrvatski rukometaši došli do prve osjetnije prednosti (6-1). Ta je prednost u prvom poluvremenu narasla i do najvećih +9 (16-7) u 28. minuti.

Slovenci su uspjeli do kraja prvog dijela utakmice smanjiti zaostatak na šest golova (16-10), a u 36. minuti su došli i do -3 (17-14). Bliže od toga im hrvatski rukometaši nisu dopustili doći, a pobjedu su potvrdili serijom 3-0 kojom su od 25-21 došli do 28-21 u 52. minuti.

Hrvatske strijelce je predvodio Veron Načinović s pet pogodaka, dok su po četiri gola postigli Luka Cindrić, Zvonimir Srna i Luka Lovre Klarica. Tri pogotka je postigao kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak. Odličan je bio vratar Filip Ivić koji je obranio čak četiri sedmerca i imao ukupno deset obrana.

Najbolji strijelci slovenske reprezentacije bili su Borut Mačkovšek s pet golova i Nejc Cehte sa četiri pogotka.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori