Dalić na kraju 2023. Nisam rekao da ću otići nakon Eura, motiviran sam da u Njemačkoj napravimo pravu stvar

Vrijeme:1 min, 29 sec

 

Pri kraju još jedne godine, u nizu tradicionalnih sportskih blagdanskih intervjua, Lovorko Magdić ugostio je i izbornika Vatrenih Zlatka Dalića.

U razgovoru koji ćete u cijelosti moći čuti u subotnjem izdanju emisije Sport i glazba, Dalić se osvrnuo na sadržajnu 2023.godinu koju je obilježio nastup u finalu Lige nacija kao i poslovično turbulentne kvalifikacije za Euro.

– Bilo je teško, navijači su već kupovali smještaj i karte za Njemačku, a mi doveli sve to u pitanje. Bilo je to vrlo teških mjesec dana za mene i zbog toga sam rekao da nikad nisam osjetio veći motiv nego za te dvije završne dvije utakmice s Latvijom i Armenijom. Imali smo taj mač nad glavom, iako nije bilo realno da Wales dobije obje utakmice, ali fokus je bio da mi pobijedimo naše dvije utakmice i to smo učinili, pa je na kraju sve ispalo dobro.

Najavio je izbornik i planove u godini pred nama, a govorio i o svojoj budućnosti na klupi Vatrenih nakon Europskoga prvenstva u Njemačkoj…

– Očekujem da se dobro pripremimo za lipanj. Želim da svi igrači budu zdravi, da imamo dobar izbor za Europsko prvenstvo i da napravimo pravu stvar. Korak po korak, za početak proći grupu… Moj ugovor do 2026.godine? Nikad se nisam vezao za ugovor, već za osjećaj, motivaciju i rezultate. Nakon Eura ćemo vidjeti kakva je situacija. Nisam nikada rekao da ću otići nakon Njemačke, već sam dao naznaku da ukoliko se dogodi da ne budem toliko moćan, sposoban, motiviran i spreman, da će doći vrijeme za nekog mlađeg s više energije. To vrijeme će svakako doći, ali sad je o tome rano govoriti, moj je fokus na Euru, motiviran sam da nešto napravim s Hrvatskom, a nakon toga ćemo razgovarati što i kako dalje.

 

radio.hrt.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori