NA DOČEKU NOVE GODINE/Rat pirotehnikom u Njemačkoj, više od 300 uhićenih, jedan mladić poginuo

Vrijeme:1 min, 48 sec

 

U Berlinu su se u novogodišnjoj noći izbili neredi, baš kao i prošle godine.

Policija je izvijestila o nizu napada na pripadnike hitnih službi, ali i običnih građana, a izgrednici su koristili petarde i rakete za vatromet.

Najmanje 15 policajaca je ozlijeđeno u napadima širom grada, a oko 300 izgrednika je uhićeno zbog kršenja zakona o eksplozivima, piše Bild.

Iako je policija uoči dočeka identificirala Neukeln, jednu od 12 berlinskih četvrti, kao najveću žarišnu točku, stvari su ipak ispale drugačije.

Područja ispred Crvene gradske vijećnice kod Aleksanderplaca postalo je mjesto međusobnog sukoba.

Više od 500 ljudi, uglavnom mladih, napadali su jedni druge petardama i raketama, koje su ispaljivali ravno u masu.

Napadnuti su i policajci, a policija je uspjela rastjerati grupu kod Neptunove fontane i krenula provjeravati tko posjeduje vatromet, nakon čega je grupa od 200 ljudi krenula pirotehničkim sredstvima gađati policajce.

Na trgu u Leipzigu nekoliko je ozlijeđeno od petardi. Kako je priopćila policija stradalo je troje djece (6, 9 i 12 godina), a 12-godišnje dijete je prevezeno u bolnicu s ozlijedom oka, a odrasla osoba je bila bez svijesti.

U Zolingenu je policija ogradila cijelo stambeno naselje jer su policajci gađani pirotehnikom i kamenjem.

Okupilo se stotinjak izgrednika, a vatrogasci su ugasili goruće barikade nakon što je policija osigurala pojedine dijelove ulice.

U Koblencu je 18-godišnji mladić poginuo od eksplozije petarde. Mjere reanimacije koje su odmah pokrenute nisu pomogle, a policija u Koblenzu istražuje slučaj.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)