Slovačka policija uhitila muškarca zbog prijetnje da će kopirati napad u Pragu

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Policija u Slovačkoj priopćila je da je uhitila muškarca koji je prijetio da će izvršiti masakr sličan masovnoj pucnjavi u Pragu u četvrtak.

Kažu da je 64-godišnjak zadržan u gradu Žilina na sjeveru zemlje nakon što je pozvao hitnu pomoć tvrdeći da namjerava učiniti “ono što se dogodilo u Pragu”, javlja BBC.

Sada se suočava s krivičnim gonjenjem za širenje opće uzbune, za koju je zaprijećena maksimalna kazna od dvije godine zatvora.

U Pragu je u četvrtak student otvorio vatru na sveučilištu u Pragu, ubivši 14 ljudi. Češka policija je izvršila nekoliko uhićenja nakon pucnjave.

Slovačka policija navodi da je muškarac koji je priveden pozvao hitnu pomoć iste večeri i rekao da želi da nabavi pištolj kako bi izvršio sličan masakr.

Policija je također objavila video na kojem se vidi kako policajci naoružani automatskim oružjem nedugo zatim razvaljuju vrata njegovog stana i uhićuju ga.

U Češkoj je još jedan muškarac uhićen nakon što je prijetio da će ubiti preživjele članove obitelji napadača. Policija je priopćila da je pronašla legalno oružje u njegovoj kući u regiji Vysocina jugoistočno od Praga.

U petak uveče policajci su pozvani u selo u zapadnoj regiji Plzena nakon što je muškarac zaprijetio da će pucati na svoje susjede. Uhićen je, ali je utvrđeno da je pijan i nenaoružan.​

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori