PREDSJEDNIK SRBIJE VUČIĆ/Jedna važna zemlja se brutalno miješala u izbore u Srbiji, pisat ćemo pismo svijetu

Vrijeme:2 min, 37 sec

 

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je danas da će Srbija reagirati na “miješanje jedne važne zemlje” u izborni proces u toj zemlji, te dodao kako je to učinjeno “na najbrutalniji način do sada”.

Odgovarajući na novinarski upit što Njemačka pokušava uraditi u Srbiji, s obzirom na navode da Berlin vrši pritisak na druge članice Europske unije (EU) da traže ponavljanje beogradskih izbora, Vučić je rekao da državni organi Srbije “sastavljaju važno pismeno o uplivu i miješanju jedne važne zemlje” u izborni proces u Srbiji ne precizirajući o kojoj je zemlji riječ.

“Vjerujem da će to biti završeno za desetak dana, do Nove godine, i onda ćemo ga pred pravoslavni Božić moći uputiti cijelom svijetu da vide kako se vrši takva vrsta miješanja u procese koji bi trebali suvereno pripadati jednoj neovisnoj zemlji”, kazao je Vučić.

Srbijanski predsjednik je dodao kako će biti nužno ponovno organizirati beogradske izbore ako zastupnička grupa “Mi, glas iz naroda” Branimira Nestorovića ne uđe u postizborne koalicije u beogradskoj Skupštini.

“Ukoliko Nestorović ostane pri tome, onda ćemo u nekom trenutku ponovo ići na gradske izbore, ali ćemo vrlo brzo konstituirati Skupštinu Srbije”, rekao je Vučić tijekom obilaska radova na vijaduktu kod Vrbasa.

Nositelj liste “Mi glas iz naroda” Branimir Nestorović izjavio je da nakon izbora sigurno neće biti u dogovoru sa strankama okupljenim u oporbenoj koaliciji “Srbija protiv nasilja”.

“Sačekat ćemo konačne rezultate, ne bismo išli ni s kim u koaliciju, jer smo se tako na početku dogovorili”, rekao je Nestorović.

Srbijanski predsjednik drži da su izbori održani u nedjelju bili do sada najčistiji i najpošteniji i da nikada više čestitki iz inozemstva nije dobio te je istodobno poručio predstavnicima proeuropske oporbe da se uozbilje i pripreme za važne lokalne izbore na proljeće.

“Svi znate da pričaju gluposti, ni na jednom zapisniku u Beogradu nemaju primjedbe zato što su očekivali pobjedu. Gdje nestade onih 40.000 glasača iz Republike Srpske, na kraju ih nije bilo ni 6.000 kao u vrijeme kad su im oni dali dvojno državljanstvo i mogućnost glasovanja”, rekao je Vučić te dodao kako se oporba ponaša kao dijete koje se igra, prenosi Beta.

“Ja poštujem svaki glas, gotovo 900 000 glasova bivšeg režima ali 1,8 milijuna glasova koje smo dobili mi. Izborna volja naroda bit će poštovana. Ne mogu više govoriti o dječjim igrama- ajde idemo tražiti beogradske, pa da promijenimo taktiku, nemamo baš zapisnike, sve je u redu po zapisnicima. Ajde da tražimo parlamentarne, pa će netko natjerati Vučića da odobri beogradske i onda ćemo svi biti sretni, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je primio čestitke za pobjedu na izborima u Srbiji od svih zemalja u regiji koje su članice Europske unije, osim od Hrvatske.

“Što se tiče čestitki, od svih iz okruženja koji su u Europskoj uniji, osim iz Hrvatske, dobio sam čestitke. Od svih. Bez izuzetka. A od ovih nisam nikad dobio čestitku. Za njih je uvijek tužan dan kad su izbori u Srbiji, zato što znaju da će njihovi izgubiti”, izjavio je Vučić u Vrbasu tijekom posjeta završnim radovima na vijaduktu koji je dio buduće brze pruge od Beograda do Budimpešte.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)