Boysi pušteni iz zatvora u Grčkoj vraćaju se u Hrvatsku

Vrijeme:1 min, 0 sec

Nakon što su pušteni iz grčkih zatvora, prvi Dinamovi navijači vratili su se u Hrvatsku. Koliko ih je točno došlo, teško je reći s obzirom na to da u Zagreb putuju pojedinačno, u vlastitom aranžmanu. Neslužbeno doznajemo da je do sada prihvaćeno pedesetak zahtjeva za ukidanje istražnog zatvora. Kada su došli u zagrebačku zračnu luku, dio navijača i onih koji su ih dočekali vrijeđao je novinarske ekipe i prijetio im.

Iz izvora bliskih sudu HRT doznaje da okrivljenici, koji su se vratili u Hrvatsku uz jamčevinu, neće morati u Grčku na ročišta ni na izricanje presude. Bude li ona osuđujuća, u kaznu će se uračunati vrijeme provedeno u zatvoru. No na slobodi će morati pripaziti.

– Svi okrivljenici moraju voditi računa da se drže onih mjera odnosno uvjeta koji su određeni rješenjem o određivanju jamstva i ako se toga ne budu držali, postoji opet opasnost i mogućnost da protiv njih bude određen istražni zatvor, a u tom slučaju iznos jamstva uplaćuje se u korist proračuna, ali ne Hrvatske, nego Grčke, rekao je odvjetnik Damir Primorac.

Od istih izvora HRT doznaje i da bi u idućih desetak dana i ostali uhićeni mogli izaći na slobodu.

 

vijesti.hrt.hr/Hrvatsko nebo