Sada je sve jasno! Evo što Hrvatska mora napraviti za plasman na EURO 2024

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

Ne bude li Hrvatska druga u skupini, nije smak svijeta, put na Euro tražit će preko dodatnih kvalifikacija.

Hrvatska nogometna reprezentacija već nas je navikla na drame i stresne situacije, razlike nema ni sada kada su u pitanju kvalifikacije za Euro 2024. godine. Posljednji listopadski porazi od Turske i Walesa uvelike su zakomplicirali stvar pa sada vatreni ne ovise samo o sebi žele li u Njemačku nakon završetka ovog kvalifikacijskog ciklusa.

– Sami smo se doveli u ovu situaciju i sami ćemo se iz nje izvući, u to sam uvjeren – rekao je prije koji dan Martin Erlić i bio je u pravu, ali ne ovise više samo o sebi. Naime, Hrvatska ima jasnu računicu i u zadnja dva kola kvalifikacija mora osvojiti više bodova od Walesa da bi se plasirala na Euro 2024.

U skupini D Turska se već kvalificirala na europsku smotru jer je vodeća reprezentacija i ima sigurno jedno od prva dva mjesta s osvojenih 16 bodova. Slijede je Wales i Hrvatska koje imaju svaka po 10 bodova, ali Wales je u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera.

Dodajmo da je u igri za drugo mjesto, koje također izravno vodi na Euro, i četvrta Armenija sa sedam bodova. Posljednja Latvija s tri boda je bez izgleda za prolazak dalje.

No vratimo se na Hrvatsku. Da bi Dalić i momci izborili nastup na velikom turniru, moraju pobijediti Latviju u subotu i Armeniju u utorak, s tim da Wales mora kiksati u nekojoj od svoje dvije preostale utakmice, a igra protiv Armenije i Turske.

 

bild.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)