TRUMP: Ako pobijedim za 24 sata okončat ću rat u Ukrajini; ZELENSKI/Trebaju mi 24 minute da ga uvjerim da je to nemoguće

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je od Sjedinjenih Država da dodatno financiraju njegovu zemlju kako bi se suprotstavila Rusiji i pozvao bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u posjet kako bi se svojim očima uvjerio u razmjere sukoba.

Zelenski je rekao da bi američki vojnici mogli bili uvučeni u širi europski sukob s Rusijom ako Washington ne pojača podršku.

“Ako nas Rusija sve ubije, napast će NATO države, a onda ćete slati svoje sinove i kćeri”, rekao je ukrajinski predsjednik Amerikancima u razgovoru za NBC.

Američki demokratski predsjednik Joe Biden pozvao je Kongres da odobri zakon o dodatnom financiranju, najvećim dijelom za jačanje ukrajinske obrane, ali i za pomoć Izraelu, indopacifičkom području i jačanju sigurnosti na granici.

“Treba će mi 24 minute da Trumpu objasnim da ne može upravljati ovim ratom”

Zastupnički dom predvođen republikancima je umjesto toga prošli tjedan usvojio zakon o 14.3 milijarde dolara pomoći Izraelu, no bez povećanja pomoći Ukrajini. Zelenski je u razgovoru za NBC pozvao bivšeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa da posjeti Ukrajinu i upozna se s posljedicama ruske agresije.

Trump se na izborima iduće godine želi vratiti u Bijelu kuću i glavni je favorit svoje stranke. Snažno je kritizirao američku pomoć Kijevu ustvrdivši da bi mogao okončati rat u 24 sata ako bude odabran.

“Ako može doći, trebat će mi 24 minute da predsjedniku Trumpu objasnim da ne može upravljati ovim ratom”, rekao je Zelenski, pa dodao: “Ne može dovesti do mira zbog Putina.”

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)