„Otvorili su vrata pakla palestinskomu narodu“

Vrijeme:4 min, 7 sec

 

Intervju „Hamasova sina“: Teroristi su navukli Božji gnjev 7. listopada

Piers Morgan Mossab Hassan Yousef

The Times of Israel na mrežnim stranicama (v. OVDJE) prenio je 29. listopada naglaske iz intervjua Mosaba Hassana Yousefa poznatomu engleskomu televizijskomu voditelju Piersu Morganu naslovljen: „Teroristi su navukli Božji gnjev napadom 7. listopada“ (v. OVDJE) .

U žustrom razgovoru, sin jednoga od suosnivača Hamasa zagovara rat u svrhu rušenja Hamasova krvavoga režima.

Mosab Hassan Yousef izjavio je britanskom voditelju talk showa Piersu Morganu da nije iznenađen Hamasovom brutalnošću tijekom šokantnog napada 7. listopada, ali je zatečen njegovim razmjerom.

„Brisanje cijelih zajednica, petljanje s nuklearnom silom, najmoćnijom državom u regiji, zemlja s velikom traumom iz prošlosti, sa sjećanjem na Holokaust i sve što su nacisti radili u prošlom stoljeću. Otvorili su vrata pakla palestinskomu narodu“, rekao je Yousef u četvrtak u emisiji „Piers Morgan Uncensored“.

Dana 7. listopada više od 2500 Hamasovih terorista napalo je Izrael kopnom, zrakom i morem, brutalno ubivši 1400 ljudi, većinom civila, i otevši 230 ljudi, uključujući 30 djece, najmlađe je imalo devet mjeseci. Cijele su obitelji zbrisane u svojim domovima, a preko 260 ih je masakrirano na glazbenom festivalu na otvorenom.

„Od svog osnivanja, Hamas ima jedan cilj na umu, a to je uništenje Države Izrael“, rekao je Yousef. „Nije tajna da Hamas želi uništiti državu Izrael. Oni ne mogu prihvatiti Izrael ni pravo Izraela na postojanje“, rekao je.

Yousef je sin suosnivača Hamasa Sheika Hassana Yousefa. Prozvan je „Zelenim princem“ (naslov dokumentarca iz 2014. temeljenoga na njegovoj autobiografiji) zbog svojih napora da pomogne Shin Betu da spriječi terorističke napade tijekom Druge intifade početkom 2000-ih. Ovaj 45-godišnjak  rođen je u Ramallahu i živo se sjeća osnutka Hamasa 1986. godine, rekao je voditelju.

Yousef je opisao kako je proveo u izraelskom zatvoru više od dvije godine i kako Hamas muči svoje članove u zatvoru.

„Ubili su, zapravo, i mučili stotine zarobljenika. I tada se počinjem pitati što ako Hamas u jednom trenutku postane vladar? Što će učiniti našemu narodu? I mnogo godina kasnije, Hamas je postao vladar Gaze. I nije me iznenadila njihova brutalnost“, rekao je.

Smatra da nakon što Izrael ukloni Hamas s vlasti u Pojasu Gaze, kao što je obećao nakon terorističkoga napada 7. listopada, palestinski će stanovnici slaviti i zahvaljivati ​​Izraelu što je okončao njihovo ugnjetavanje i „žudnju za moći“.

„Moramo razdvojiti ono što je takozvana palestinska stvar i stvar Hamasa. Hamasov je cilj bolestan. Dolazi iz pakla i treba ih ukloniti s vlasti. Ovo je moja poruka kao bivšega hamasovca, kao sina jednoga od osnivača Hamasa. Dosta je ovoga. Ako ih sada ne zaustavimo, sljedeći će rat biti smrtonosniji, a samo Bog zna što će se  dogoditi“, rekao je.

Uklanjanje Hamasa s vlasti može se dogoditi samo kroz borbu, ustvrdio je.

„Sada je Hamas ostavio Izrael, kao i slobodni svijet, bez drugoga izbora nego da se bori protiv njih i stane na kraj njihovu nasilju. Mnogi civili ginu. Njihova je krv na rukama Hamasa i samo Hamasa“, rekao je.

Morgan je upitao Yousefa o široko rasprostranjenom pogrješnom mišljenju da je Izrael kriv za Hamasov masakr zbog izraelske okupacije većega dijela Zapadne obale i zbog toga što je Pojas Gaze postao „zatvorski logor za stanovnike Gaze“.

„Gledajte, od djetinjstva slušam propalestinske priče i od onih koji koriste takozvanu palestinsku stvar: njima je najmanje stalo do palestinske djece i njihove budućnosti“, izjavio je.

„Ja sam legitimni predstavnik palestinske djece. Dijete u meni govori: ne želim da mi netko tko dolazi iz Londona ili netko tko dolazi s drugoga kraja svijeta govori kakva je borba palestinske djece. Palestinsko društvo oteli su kriminalci i svatko tko stane na njihovu stranu sudjeluje u njihovu zločinu“, rekao je.

Hamas okrivljuje zbog korištenja živih štitova i sprječavanja evakuacije civila postavljanjem blokada cesta nakon što je Izrael naredio civilnomu stanovništvu u sjevernoj Gazi da se evakuira na jug.

„Imamo temeljni problem i moramo prestati okrivljavati Izrael. Mi smo to sebi navalili na glavu i ostatku svijeta, ako ne znaju realnost na terenu, bolje da šute“, izjavio je.

„Ima dovoljno uključenih ljudi kojima nije stalo. Oni su samo ratnici na klavijaturama i samo jurišaju na svjetske metropole govoreći: ‘Oslobodite Palestinu, slobodnu Palestinu.’ Oni ne znaju što je, dovraga, Palestina. Ja sam Palestina i kažem da je dosta Hamasa. Dosta je korumpiranoga vodstva koje ubija naše ljude“, dodao je.

Morgan je upitao: Je li uopće moguće svrgnuti vodstvo Hamasa? Yousef je odgovorio kako više nema izbora.

„Slušajte ovo: skinut ćemo Hamas s vlasti. Zapamtite moje riječi, u redu? Hamas nije navukao samo gnjev Izraela na Gazu, Hamas je navukao gnjev Boga. Skinut ćemo ih s vlasti i procesuirati njihove vođe. I mi ćemo ih privesti pravdi, a svijet će svjedočiti njihovoj kazni“, dodao je.

„I svima koji danas stanu na njihovu stranu, u ovom stanju konfuzije, misleći da je ovo šala, kažem tim ljudima da će požaliti što su stali na stranu Hamasa. Požalit ćete što ste stali na stranu onih zločinaca koji ubijaju palestinski narod“, izjavio je.

 

hkv.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)