ZBOG PODRŠKE PARTNERIMA IZ IZRAELA/Sveučilištu u Mostaru prijete podmetanjem bombe, spaljivanjem zgrade i nasiljem nad djelatnicima

Vrijeme:1 min, 1 sec

 

Sveučilište u Mostaru, na kojemu se nastava odvija na hrvatskome jeziku, prijavilo je danas policiji da su dobili niz prijetnji i uvreda s govorom mržnje zbog toga što su iskazali potporu akademskim partnerima iz Države Izrael nakon terorističkog napada Hamasa.

Kao odgovor na takav potez putem elektronske pošte i drugim sredstvima komuniciranja na društvenim mrežama stigao su veliki broj prijetnji koje uključuju i podmetanje bombe, spaljivanje zgrade i nasilja nad djelatnicima sveučilišta.

Uz to dobili su i veliki broj uvreda na račun ove jedine visokoškolske javne ustanove na kojoj se nastava izvodi na hrvatskome jeziku, kao i Izraela.

Iz Sveučilišta u Mostaru su potvrdili kako su ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije dostavili kaznene prijave protiv osoba koje su upućivale prijetnje i širile govor mržnje na društvenim mrežama.

“Ova odluka donesena je kako bi se zaštitila sloboda izražavanja i osigurala odgovornost za bilo kakvu zloupotrebu te slobode. Govor mržnje predstavlja ozbiljan prekršaj i prijetnju društvenom miru i toleranciji”, naveli su iz Sveučilišta u Mostaru.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)