“Hrabri i moralno ispravni državnik” Bećirović ne usuđuje se izgovoriti tko su napadači, a tko žrtve “prethodnih stradanja civila”

Vrijeme:1 min, 56 sec

 

Bošnjački Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s veleposlanikom Palestine u BiH Rezeqom Namooramom o, kako je priopćeno iz njegovba ureda, trenutnoj situaciji na Bliskom istoku.

Veleposlanik Države Palestine u BiH zahvalio se Bećiroviću na “državničkom ponašanju i stavovima, kao i na hrabroj i moralno ispravnoj politici”. On je naglasio da narod Palestine cijeni odgovorne stavove Bećirovića.

Predsjedništvo BiH

Bećirović je, pak, izrazio duboku sućut obiteljima žrtava, narodu Palestine i predsjedniku Države Palestine Mahmoudu Abbasu zbog brojnih nevinih žrtava u Gazi. On je ponovo osudio brutalni napad na Al-Ahli Arabi Baptist bolnicu u Gazi u kojem su ubijeni nevini civili, među kojima je i veliki broj djece i žena.

Bećirović je najoštrije osudio ubijanje nedužnih civila “i u svim prethodnim napadima na Bliskom istoku”, a što je i javno priopćio 8. i 18. listopada 2023. godine.

-Ubijanje nedužnih civila, nasilje i svaki oblik terorizma neprihvatljivi su za Bosnu i Hercegovinu, kazao je Bećirović, ne navodeći tko je počinio “prethodni napad na Bliskom istoku” i tko su bila žrtve tog napada, piše Hrvatski Medijski Servis.

Podsjetimo, teroristička organizacija Hamas 7. listopada izvela je pokolj na jugu Izraela ubivši 1400 uglavnom civila. Ubijene su cijele obitelji, mnogi su obezglavljeni, neka djeca spaljena, a samo na glazbenom festivalu uz granicu s Gazom pronađeno je 260 mrtvih tijela mladića i djevojaka. K tome su kao taoce u Gazu odveli blizu 200 Izraelaca i stranih državljana. Izrael je na to odgovorio “ratom protiv Hamasa”, napadom na Gazu, u kojem je do sada ubijeno više od 3000 Palestinaca i ranjeno više od 12.000 prema podatcima Ministarstva zdravstva u Gazi.

Bećirevićeva državnička i moralno ispravna politika, kako ju je nazvao palestinski veleposlanik, neodoljivo podsjeća na politiku njegove stranačke kolegice, gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, koja je na spomeniku sarajevskim Srbima ubijenim od strane tzv. Armije RBiH dala napisati: “Zauvijek ćemo se, s tugom i poštovanjem, sjećati naših ubijenih sugrađana”. Koje su nacionalnosti ubijeni sugrađani i koja ih je vojska ubila, kao da je to bitno. Ma, hajte molim vas.

Bećirović je iznio i opredjeljenje Bosne i Hercegovine za rješavanjem svih sporova mirnim putem, uz poštovanje načela međunarodnog prava. Bosna i Hercegovina podržava sve konstruktivne napore koji se čine u pravcu mirnog okončanja sukoba na Bliskom istoku, uspostavljanja trajnog mira i stvaranja dvije države, Izraela i Palestine.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)