Ljevičare, liberalce, globaliste, dženderiste, anarhiste, ’sotoniste’, klimatske aktiviste i slične hvata panika. S razlogom!

Vrijeme:3 min, 2 sec

 

Vrtuljak vremena sve se hitrije vrti, a s njime i politička ruža vjetrova. Narodi se okreću samima sebi i traže jamstva vlastite budućnosti. Europski birači okreću se samima sebi i snagama u kojima bi pronašli čvrste točke otpora nametnutim politikama i otuđenim vlastima, institucijama i medijima. Iako je ideološka zaluđenost još uvijek snažna i prisutna u mnoštvima, sve je više onih iz tih mnoštava koji „progledavaju“, koji se pokreću, dižu glavu i suprotstavljaju se. Otvaraju im se ’zaboravljeni’ vidici. Traži više zaštite, reda i ’čvršću ruku’, vlast koja bi mogla zaustaviti neželjene procese. Taj obrat koji se pokrenuo nije više zaustavljiv. Ljevičare, liberalce, globaliste, dženderiste, anarhiste, ’sotoniste’, klimatske aktiviste i slične hvata panika. S razlogom!

 

Čitav niz izbora održanih posljednjih mjeseci po europskim državama i pokrajinama pokazao je da desnica jača, da birači sve više okreću leđa ljevičarsko-liberalnim strankama, a glasove daju tradicionalnim desnijim, demokršćanskim, narodnjačkim i radikalno desnim strankama, kao što je AfD u Njemačkoj.

Jedan od glavnih razloga, iako ne jedini, jest odnos prema nezakonitim useljavanjima odnosno stihijskim najezdama imigranata iz Afrike i Azije, uglavnom. Europske migracijske politike udaraju, u suočenju sa sve većim problemima što ih donose nove stotine tisuća neeuropskih pridošlica, u hridine općenarodnog strpljenja i izdržljivosti.

Čunjevi liberalnodemokratskog koncepta odnošenja prema narodima, tradicijama, identitetima, kulturama i čunjevi soroševskog ’multikulturalizmu’ razbijaju se jedan za drugim. Razbijaju ih kugle koje dolaze iz stvarnog života.

I otuđene strukture i institucije Europske unije uviđaju da se ’ruža vjetrova’ okreće pa naglo pokušavaju korigirati ili ’umiti’ svoja dosadašnja ekstremno nikakva obrambena stajališta, strategije, proklamacije, konvencije i politike. No unutar danih odnosa i dok se drže svojih temeljnih postavki i ciljeva, one ništa korjenito ne znaju i ne mogu promijeniti. Birači se stoga okreću onim političarima i strankama koje nude mnogo odlučnija, konkretnija i opipljivija rješenja, kao što su ograde na granicama i općenito sprječavanje nezakonitog ulaženja stotina tisuća ’migranata’ u tuđe države.

Otpor prema dosadašnjem useljeničkom gostoprimstvu ima više dimenzija. Jedna je opća. Mnogima je najezde stranaca, osobito agresivnih mladih muških stranaca bez obitelji, koji su skloni činiti svakovrsna nedjela kao što su nasilje, zastrašivanje, izrugivanje domaćih pravnih i drugih normi i vrijednosti napastovanje i silovanje žena, već sada preko glave.

No druga, sve važnija dimenzija jest i muslimanski profil velike većine useljenika, unutar kojega buja i islamizam, džihadizam i potencijalni terorizam. Mnogi su uvjereni da je riječ o planskim i organiziranim kampanjama s dalekosežnim ciljevima zamjene europskog stanovništva pridošlicama s drugih kontinenata. Na pridošle muslimane mnogi sve više gledaju s nelagodom, strahom i strepnjom.

Takvima razni nemili događaju daju za pravo. A posljednji u nizu takvih nije se dogodio u Europi, nego u Izraelu. Ondje su pripadnici vojnih krila Hamasa i Islamskog džihada brutalno i bez ikakva razloga pobili 260 ljudi iz raznih zemalja koji su se okupili na festivalu na otvorenomu u blizini granice s pojasom Gaze. Kada je došlo do invazije naoružanih skupina, na njih su nasrnuli palestinski džihadisti i – masovno ih pobili.

Vrtuljak vremena sve se hitrije vrti, a s njime i politička ruža vjetrova. Narodi se okreću samima sebi i traže jamstva vlastite budućnosti. Europski birači okreće se samima sebi i snagama u kojima bi pronašli čvrste točke otpora nametnutim politikama i otuđenim vlastima, institucijama i medijima. Iako je ideološka zaluđenost još uvijek snažna i prisutna u mnoštvima, sve je više onih iz tih mnoštava koji „progledavaju“, koji se pokreću, dižu glavu i suprotstavljaju se. Otvaraju im se ’zaboravljeni’ vidici. Traž više zaštite, reda i ’čvršću ruku’, vlast koja bi mogla zaustaviti neželjene procese. Taj obrat koji se pokrenuo nije više zaustavljiv. Ljevičare, liberalce, globaliste, dženderiste, anarhiste, ’sotoniste’, klimatske aktiviste i slične hvata panika. S razlogom!

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)