POZVAO NA MIR Milanović/Bilo bi dobro da Iran prizna Izrael, a Izrael palestinsku državu

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

Predsjednik Zoran Milanović pozvao je Iran da prizna Izrael, a Izrael da prizna Palestinu te pozvao na mir i suzdržanost nakon što je Hamas pokrenuo veliku ofenzivu na Izrael, a broj žrtava neprekidno raste.

“Mogu ponoviti ono što sam rekao iranskom predsjedniku, s kojim sam se ipak susreo u New Yorku, da bi bilo dobro, pravedno i logično da priznaju Izrael”, rekao je Milanović novinarima, dodajući da bi bilo dobro i da Izrael prizna palestinsku državu.

No ne vjeruje da će zaista doći do toga. “Ali to se neće dogoditi što god mi govorili, kakvu god podršku pružali danas ovima ili onima, čije god zastave mi vješali. Za mene u ovoj zemlji ima mjesta samo za jednu zastavu, a to je hrvatska zastava, a sve druge mogu biti samo pola koplja ispod, ali ne na istoj razini. Ni EU ni NATO, neka budu tu, ali to nije ista razina, a posebno zastave trećih država”, dodao je Milanović.

Hrvatski predsjednik rekao je da se nada da nema stradalih Hrvata i osudio ubijanje civila.

“Pozivam na mir i suzdržanost jer ovo što gledamo je stravično”

“Pozivam na mir i suzdržanost jer ovo što gledamo je stravično (…) To ne gledamo u Ukrajini, ni jedne minute to nismo gledali. Izrael će uzvratiti na napredniji način, poginut će još više ljudi”, kazao je hrvatski predsjednik.

Iran, saveznik Hamasa i neprijatelj Izraela i Saudijske Arabije, čestitao je Hamasu na “herojskoj ofenzivi”. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio je da je “Izrael u ratu” i da će to “biti dug i težak rat” protiv Hamasa.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori