Ajax želi umiriti bijesne navijače: Nakon velikih nereda potjerali direktora koji je doveo Hrvate

Vrijeme:2 min, 17 sec

 

Sven Mislintat više nije sportski direktor Ajaxa nakon velikih nereda u Amsterdamu.

Potpuni kaos u Amsterdamu. Kako drugačije opisati sva događanja na i nakon utakmice Ajaxa Feyenoorda koja je bila dva puta prekidana.

Pri rezultatu 0:3 za goste iz Rotterdama, navijači Ajaxa su bacanjem baklji odlučili iskazati nezadovoljstvo radom uprave koju najviše krive za katastrofalan ulazak u novu sezonu.

Sudac je, nakon drugog ubacivanja baklji u teren, odlučio povući momčadi u svlačionicu bez namjere da se susret uopće nastavi, a tek onda je krenuo pravi kaos.

Jedna skupina navijača provalila je u prostorije kluba kako bi se obračunala s upravom, dok je policija ispred stadiona suzavcem rastjerivala navijače koji se nisu htjeli odmah razići.

Ajax potjerao sportskog direktora

Bio je to jasan signal upravi kluba da mora ekspresno reagirati, a kako bi umirili bijesne navijače, ali i klupske zaposlenike odlučili su raskinuti suradnju sa sportskim direktorom Svenom Mislintatom.

To je ishod višesatnih razgovora koji su održani na stadionu nakon prekida utakmice, Ajax je prvo komunicirao da se radi o sporazumnom raskidu ugovora, no kako se Mislintat nije htio pomiriti s time, uprava ga je odlučila smijeniti i potjerati iz kluba.

Upravo je on izabrao trenera Mauriciea Steijna i sastavio momčad koja ima katastrofalan ulazak u sezonu. Prije velikog derbija bili su tek 12. momčad prvenstva s pet osvojenih bodova, no posljednja događanja bila su kap koja je prelila čašu.

Napravio cirkus pred veliki derbi

Osim što je protiv njega pokrenuta istraga zbog sukoba interesa, sporan je transfer hrvatskog nogometaša Borne Sose iz Stuttgarta u Ajax, Mislintat je napravio pravi cirkus u klubu pred sam derbi.

Poput furije je uletio u trening-kamp i stvorio tenzije zagovarajući tezu da je pred njima “dan D”, te da bi trener Mauricie Steijn trebao dobiti nogu, ako izgubi od Feyenoorda u velikom derbiju.

To je razbjesnilo sve u klubu, a posebno one koji su već ranije tražili da se Mislintat suspendira dok traje istraga. Uprava to nije htjela napraviti, ali samo nekoliko dana kasnije bili su prisiljeni raskinuti suradnju s njim.

Sosa se našao pod ucjenom?

Dodajmo Mislintat je ovog ljeta doveo nekolicinu pojačanja, a više od 30 milijuna eura je istresao za tri hrvatska nogometaša – Josipa Šutala, Jakova Medića i Sosu.

Navodno je potonji bio pod ucjenom da promijeni menadžera, kako bi posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka mogao ostvariti toliko željeni transfer u ambiciozniji klub od Stuttgarta, no to se tek treba utvrditi istragom.

Nadamo se da ovo neće utjecati na naše nogometaše, posebno Šutala i Sosu koji imaju važnu ulogu u reprezentaciji. Uskoro nas čeka važan mini-ciklus kvalifikacija za Euro 2024. protiv Turske i Walesa, a oni će nam svakako trebati raspoloženi i u dobroj formi.

Standings provided by Sofascore
gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)