MARTINOVIĆ/Izgleda da je zločin u Križančevu selu počinilo “lovačko društvo”

Vrijeme:57 sec

 

Izgleda da je zločin u Križančevu selu počinilo lovačko društvo. Opet je izostala presuda po zapovjednoj odgovornosti, izjavio je predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Lazar Martinović komentirajući današnju nepravomoćnu presudu Sud Bosne i Hercegovine kojom je Almir Sarajlić, pripadnik tzv. Armije RBiH osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina protiv ratnih zarobljenika, pripadnika HVO-a na području Viteza, dok su sedmorica bivših pripadnika Armije BiH oslobođeni optužbe.

Krivnje su oslobođeni Ibrahim Purić, Nijaz Sivro, Ibrahim Tarahija, Rušit Nurković, Sadik i Šaćir Omanović te Kasim Kavazović.

Sarajliću i sedmorici ostalih su optužnicom na teret stavljena ubojstva najmanje 12 vojnika Hrvatskog vijeća obrane, koji su se predali, kao i dvije žene hrvatske nacionalnosti – počinjena prilikom napada na Križančevo Selo, Šafradin i Dubravice kod Viteza 22. prosinca 1993. godine.

Prema optužnici, Purić je bio zapovjednik 325. brigade, Tarahija zapovjednik Trećeg bataljuna ove jedinice, Sivro i Nurković pomoćnici zapovjednika, a ostali pripadnici brigade.

-Po ovoj presudi ispada da je zločin počinio pojedinac, a ne vojska koja ima svoj zapovjedni lanac, kazao je Martinović., uz ostalo za RTV Herceg Bosne. Evo što je još rekao:

hms.ba / Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)