NEŠIĆ/Građanski unitaristi nakon majoriziranja Hrvata pripremaju isti scenarij za Srbe

Vrijeme:1 min, 36 sec

 

Nakon što su potpuno majorizirali Hrvate i izabrali im lažnog člana Predsjedništva BiH, građanski unitaristi isti scenarij pripremaju i Srbima, kazao je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, priopćeno je iz DNS-a.

– Ukoliko je točno da je Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu, po apelaciji savjetnika Željka Komšića – Slavena Kovačevića, utvrdio da su ugrožena njegova prava jer ne može birati sve članove Predsjedništva i neizravno Doma naroda PS BiH, onda je jasna intencija da se pod plaštom građanskog majoriziraju i Srbi i da se i njima biraju predstavnici. Pozivanjem na Protokol 12, koji većina zemalja nije ratificirala, vrši se atak na dejtonsku strukturu BiH i njeno unutarnje uređenje.

Ovim riječima je predsjednik DNS-a Nenad Nešić prokomentirao vijest da je Europski sud za ljudska prava pozitivno odgovorio na apelaciju Slavena Kovačevića.

– Sačekat ćemo da vidimo što točno piše u odluci, ali bez obzira što piše jedno znam – RS i srpski narod nikada neće dozvoliti da im drugi biraju predstavnike. BiH neće i ne može postojati na unitarističkim i centralističkim temeljima – smatra Nešić.

Predsjednik DNS-a izrazio je žaljenje “što u BiH postoje glupi ljudi kojima je bitnije da drugima nanesu štetu i da komšiji crkne krava, nego da grade društvo tolerancije i međusobnog uvažavanja.”

– Ni jedan odgovoran i pametan čovjek nikada neće zadirati u nacionalno biće drugih i većinsku volju drugih kolektiviteta. Kakav čovjek moraš biti da te ne prihvaća tvoj narod, a ti onda tužakaš svoj narod ne bi li bio nametnut voljom drugih naroda!? Neka znaju razni Slaveni Kovačevići – RS je vječna, a likovi poput njih prolazni. BiH ima onoliko koliko se svi u njoj osjećaju komotno i ravnopravno, a ugrožavanje volje 1,2 milijuna Srba iz RS ne pruža takve osjećaje – ocijenio je Nešić.

Na kraju, on je poručio da očekuje da će sve stranke iz RS imati isti stav i pokazati “nacionalno jedinstvo braneći pravo RS da bira svog člana Predsjedništva.”

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)