Ma kakvo „Groblje mira“ – gdje je spomen-područje “Žrtvama jugoslavenstva”?

Vrijeme:2 min, 1 sec

 

To nije nikakvo “groblje mira” već groblje dubokog nemira, nepravde i izrugivanja istine. Žrtve iz svojih grobova vape za pravdom, pravda nije zadovoljena, a počinitelji tih pokolja istoj se toj pravdi, svojim žrtvama i njihovim ucviljenim obiteljima cerekaju u lice. Onako debeli, zaštićeni i dobro zbrinuti. Groblje mira? Da nije žalosno bilo bi presmiješno – napisao je čitatelj i_macem na početku svog osvrta ispod članka na Hrvatskom nebu.

ČOVIĆ/Otrgli smo od zaborava osamdeset godina pokušaja zatiranja jednog dijela naše povijesti

Prenosimo osvrt u cijelosti, zato što njegove poruke to svakako zaslužuju.

 

To nije nikakvo “groblje mira” već groblje dubokog nemira, nepravde i izrugivanja istine. Žrtve iz svojih grobova vape za pravdom, pravda nije zadovoljena, a počinitelji tih pokolja istoj se toj pravdi, svojim žrtvama i njihovim ucviljenim obiteljima cerekaju u lice. Onako debeli, zaštićeni i dobro zbrinuti. Groblje mira? Da nije žalosno, bilo bi presmiješno.

Naša stara narodna mudrost kaže – vrtjeti se kao mačak oko vruće kaše. I upravo to mi radimo već 33 godine. Nakon što smo 45 godina (prisilno) šutjeli. Vrtimo se kao mačak oko vruće kaše.

Pa “kultura sjećanja”, pa “groblje mira”, pa žrtve totalitarizma, pa žrtve autoritarnih režima, pa žrtve komunizma, i tako pa po pa, pa-pa…. ode istina u maglu.

A kaj je istina?

Istina je da je najviše pripadnika našeg hrvatskog naroda u povijesti pobijeno od strane jugoslavenskih režima.

Dakle ako ne ćemo vječno zamagljivati istinu, nego ako ćemo biti precizni i istinoljubivi, kroz tešku i krvavu povijest našeg naroda, daleko najviše naše braće i sestara stradalo je kao žrtve zločinačkog jugoslavenstva. Jasno i nedvosmisleno.

A gdje je spomen-područje “Žrtvama jugoslavenstva”?

Gdje je spomen područje gdje bi mogli za vijeke vjekova zabiti glogov kolac u srce te zločinačke ideologije i zlotvorne prakse?

Sve dok to ne učinimo bit ćemo prisiljavani na eksplicitno osuđivanje i ustaša i fašista i nacista i komunista i totalitaraca i autoritaraca i njihov trajni medijski progon (i čak kada ih nema ili ih ne bude, prisiljavat će nas da ih “vidimo”), ali jugoslavene i jugoslavenstvo ekskulpirat ćemo [abolirati od svake krivnje i odgovornosti], a njihove monstruozne zločine i zločince umotavat ćemo u blagi celofan “sjećanja” i “grobalja mira”.

Izvor fotografije koja prikazuje orjunaško-četnički skup u Splitu na Peristilu 1925.: Kaštela.com.

Povezano:

Napadaju NDH i amnestiraju Jugoslaviju, jugoslavenstvo, komunizam i velikosrpstvo

 

i_macem/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)