ŠIROKI BRIJEG / Dva Čovića govorila na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

Vrijeme:3 min, 42 sec

 

Danas je u kinu Borak održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Širokog Brijega.
Nakon himne ‘Lijepa naša’ u izvedbi profesorice Nikoline Zovko, na samom početku svečane sjednice Gradskog vijeća održane u povodu Dana Grada Širokog Brijega nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić. Topić je istaknuo pozitivne primjere i projekte koji su završeni, ali je i ukazao kako je ova svečanost prilika da kažemo i ono što nije urađeno. Zahvalio se svima na dobrom radu i korektnoj suradnji. „Hvala svima koji vole ovaj grad, žive za njega. Iskreno Vam svima čestitam Dan Grada i blagdan Velike Gospe“, poručio je Topić.

Izvješće o radu gradonačelnika Mire Kraljevića prikazano je u formi video projekcije. Prikazani su projekti koji su u tijeku, projekti koji su završeni, ali i oni projekti koji se planiraju raditi u budućnosti. Nakon video projekcije gradonačelnik Miro Kraljević se prigodnim riječima obratio svim nazočnima. U svome obraćanju gradonačelnik Kraljević izdvojio je suradnju sa svim razinama vlasti koju je istaknuo kao pozitivnu. Dobra suradnja je podloga za stvaranje još boljih uvjeta u Širokom Brijegu. Poručio je kako je prioritet Gradske uprave biti servis građanima. Jedan od naših strateških ciljeva je uravnotežiti razvoj Širokog Brijega, i ruralnog i urbanog dijela, rekao je između ostalog Kraljević. Radit ćemo na stvaranju još boljih uvjeta uz pomoć svih vas. Trudit ćemo se da budemo dobar servis, poručio je Kraljević. Čestitam vam Dan Grada, zaključio je gradonačelnik Miro Kraljević.

Visoko izaslanstvo dužnosnika izvršne i zakonodavne vlasti svih razina predvodio je dr. Dragan Čović. Svečanosti su nazočili brojni gosti, uzvanici i gospodarstvenici iz Širokog Brijega, ali i susjednih općina i gradova.

Prigodnim riječima se obratio i gvardijan fra Ivan Marić. Istaknuo je s ponosom i najavio visoke obljetnice sljedeće godine; 180. obljetnica dolaska fratara u Hercegovinu, 160. obljetnica Gospina kipa u crkvi i 100. obljetnica izgradnje zgrade Gimnazije. „Želim da ovo mjesto bude dobro našim obiteljima i našoj mladosti. Čestitam Dan Grada, neka živi i raste i napreduje naš Grad pod zaštitom širokobriješke Gospe“, poručio je fra Ivan Marić.

Na svečanosti se obratio i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović. „Naša vizija treba biti usmjerena prema naprijed, prepoznajući potrebe našeg vremena i pripremajući se za izazove budućnosti. Učinkovita suradnja između svih razina vlasti treba stvoriti održivo okruženje koje će poticati rast i napredak cijelog društva te nas inspirirati da nastavimo raditi zajedno kako bi Široki Brijeg i Županiju učinili još boljim i ugodnijim mjestom za život i rad. Čestitam vam Dan Grada i blagdan Velike Gospe“, poručio je Predrag Čović.

Na svečanoj sjednici obratio se i predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović, koji je kazao kako su dužnosnici na određen način ugradili sebe u projekte koje su imali priliku vidjeti i kako svima mogu biti na ponos.

„Sretan sam da u ovome obraćanju i čestitkama mogu pozvati sve naše nositelje vlasti s viših razina, od Županije, razine Federacije i jednako tako razine Vijeća ministara, ali i iz Republike Hrvatske, možemo sebe ugraditi u sve projekte Grada Širokog Brijega, ali naravno i ove naše Županije. Ono što danas imam na slici iza sebe, uvjeren sam da će se vidno promijeniti u narednih šest do sedam godina“, istaknuo je Čović.

„Ključno je pitanje kako osigurati da razvoj koji radimo uravnotežimo sa našim okruženjem, da uistinu imamo i biološko i društveno ali i duhovno, kao jedna cjelina. Ogromne investicije koje dolaze u Hercegovinu, ali ne samo u Hercegovinu, daju nam za pravo da mi promišljamo kako treba izgledati razvoj, kada je u pitanju infrastruktura kroz dio Grada Širokog Brijega i čitave Hercegovine. Uvjeren sam da ćemo politički ambijent izgraditi da to možemo raditi u miru i da predvodimo sve procese u Bosni i Hercegovini. Da ćemo pod proces EU integracija također izgraditi pravno nužnu sigurnosnu infrastrukturu, da se lokalne zajednice i naše županije mogu razvijati punim plućima bez bilo kakvih ograničenja i opterećenja s viših razina vlasti. Ustavni ambijent treba do kraja iskoristiti, uvjeren sam da ćemo to znati uraditi kako smo to znali i do sada. Ako ćemo u tome duhu graditi naše zajedništvo, siguran sam da ćemo potpuno uspjeti“, poručio je Čović uz čestitke za Dan Grada i blagdan Velike Gospe.

Prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća položen je vijenac i zapaljene svijeće na Trgu širokobrijeških žrtava za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje.

Svečanost obilježavanja Dana Grada upotpunili su glazbenim brojevima Lucija Begić i Mate Slišković. Program je vodio Marinko Karačić.

 

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)