Krišto nakon masakra u Gradačcu/Žurno se posvetiti institucionalnom sprječavanju nasilja

Vrijeme:50 sec

 

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izrazila je sućut obiteljima danas ubijenih osoba u Gradačcu. Pozvala je na institucionalno sprječavanje nasilja nad ženama.

Krišto se oglasila nakon što je Nermin Sulejmanović, koji je od ranije poznat policiji po vršenju kaznenih djela, ubio nevjenčanu suprugu, jednog muškarca i njegovog sina. Kako su priopćili nadležni, ranio je tri osobe.

“Šokirana sam današnjim događajima u Gradačcu i brutalnošću samog nasilja. Moje misli su s obiteljima ubijenih i lokalnom zajednicom. Uime Vijeća ministara i osobno izražavam duboku sućut i suosjećanje s boli i patnjama obiteljima ubijenih i ranjenih. Sprečavanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji su teme kojima se sve institucije u Bosni i Hercegovini moraju žurno i aktivno posvetiti”, poručila je Krišto.

Sulejmanović je sam čin ubojstva uživo prenosio na društvenoj mreži Instagram, a nakon toga se dao u bijeg. Tijekom bijega imao je još jedan prijenos uživo na Instagramu, ispričavši kako je izvršio ubojstva. Nakon toga je pred policajcima izvršio samoubojstvo.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)