Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić pozvao na pomaganje pogođenima u olujnom nevremenu

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić pozvao je još 24. srpnja na pomaganje pogođenima u olujnom nevremenu koje je područja njegove nadbiskupije pogodilo 19. srpnja; pomoć se uplatama na posebni račun može slati i poslije kolekte solidarnosti po župama te nadbiskupije određene za danas, 6. kolovoza.

Nevrijeme je osobito pogodilo područje Vukovarsko-srijemske te Brodsko-posavske županije. Donio je odgovarajuće odluke koje se odnose na župe u mjestima Nadbiskupije koje nisu bile pogođene olujnim nevremenom i propisao sabirnu kolektu solidarnosti za današnju nedjelju, 6. kolovoza. Naveo je da će prikupljeni prilozi biti podijeljeni kao pomoć za saniranje materijalne štete na crkvenim objektima i na obiteljskim domovima siromašnih župa i obitelji koje su pretrpjele veliku štetu, koje nisu primile dostatnu pomoć s drugih strana te koje nisu u stanju vlastitim sredstvima pokriti troškove nužne sanacije svojih domova i crkava.

Biskup Hranić pozvao je sve koji mogu da se i prije i poslije 6. kolovoza uključe u kolektu solidarnosti uplatom sredstava na bankovni račun Đakovačko-osječke nadbiskupije kod Privredne banke, broj: HR1923400091110158582, naznačujući obavezno poziv na broj HR00 29316-2023.

Župnike svoje nadbiskupije pozvao je da svojim siromašnim župljanima, koji su pogođeni većom materijalnom štetom, u suradnji s članovima Odbora ŽPV za karitativno djelovanje i dobrotvornost pokažu solidarnost i blizinu svoje župne zajednice, a da osobito teško stradale, siromašne obitelji i pojedince, koji su ostali bez potrebne pomoći s drugih strana, diskretno prijave Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije te da surađuju s Caritasom u realizaciji adekvatne i neposredne nadbiskupijske pomoći.

 

IKA/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)