Musk uklonio bljeskajući znak X nakon prigovora stanovništva

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

Tvrtka prije poznata kao Twitter u ponedjeljak je uklonila visoki, bljeskajući X s vrha svog sjedišta u San Franciscu nakon što se ova tehnološka kompanija sukobila s gradskim dužnosnicima zbog kontroverznog znaka te izazvala prigovore stanovnika.

X, instaliran na krovu ureda firme u središtu grada prošlog tjedna, dio je napora vlasnika Elona Muska da rebrandira problematičnu društvenu mrežu.

No, lokalni stanovnici žalili su se na sjajna bljeskajuća svjetla koja noću uznemiravaju.

 

Neki su također doveli u pitanje sigurnost, sugerirajući da znak, koji se nadvio preko ruba zgrade, ne djeluje kao da je sigurno pričvršćen za krov.

Građevinska inspekcija San Francisca primila je 24 pritužbe na znak, uključujući zabrinutost zbog njegove “strukturalne sigurnosti i osvjetljenja”, rekao je za AFP direktor komunikacija inspekcije Patrick Hannan.

“Jutros su građevinski inspektori vidjeli da rastavljaju strukturu”, rekao je Hannan.

Vlasnik zgrade u kojoj X unajmljuje urede morat će platiti troškove dozvola za postavljanje i uklanjanje znaka, kao i troškove istrage, prema Hannanu.

Građevinski inspektor koji je postupio po pritužbi prvo je otišao u sjedište tehnološke firme u petak, ali mu nije dopušten pristup krovu da provjeri znak, navodi se u prijavi koju je gradska vlast objavila.

Predstavnik X-a rekao je inspektoru da se radi o “privremenom svjetlosnom znaku za jedan događaj”.

Drugi pokušaj inspektora da provjeri znak također je bio neuspio, prema gradu.

Grad je X-u poslao obavijest o prekršaju s upozorenjem da su mu potrebne odgovarajuće dozvole za znak.

Musk je na društvenoj mreži ismijao prigovore.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori