I. Penava: Zašto se Filipović ili netko od kolega iz Mosta nije zahvalio i rekao ’zbogom’ Plenkoviću?

Vrijeme:2 min, 37 sec

 

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, održao je konferenciju za medije na temu afere HEP-ove prodaje plina znatno ispod tržišne cijene. O pitanju odgovornosti, koja se utvrđuje na relaciji predsjednik Uprave HEP-a – ministar gospodarstva – predsjednik vlade, Penava je prozvao i zastupnike Mosta. Na FB-stranici DP-a njegove izjave dane na konferenciji za novinare rezimirane su u pet točaka. Citiramo njih i reakciju zastupnika DP-a Stipe Mlinarića Čipe.

Ivan Penava:

“Morali smo imati zaštićenu cijenu plina, da naši građani imaju niske račune kad je već došlo do gospodarske krize i rata u Ukrajini. I to je ono što je Vlada dobro učinila kad je poslušala DP. Međutim, s dobrim stvarima tu priča staje. Propust je isključivo Vlade RH, na čijem je čelu Plenković, i dvojice ključnih ljudi, ministra gospodarstva i direktora HEP-a, jer su propustili, ne ukinuti uredbu Vlade koja je određivala da se plin otkupljuje po rekordno niskim cijenama, nego samo pustiti da ta uredba istekne.”

”Plenković nije izravno odgovoran, ali odgovoran je jer je imenovao ministra gospodarstva i dao svoj blagoslov na imenovanje šefa HEP-a. Ono što mislim da će Plenković napraviti, i što mora napraviti, je da će se riješiti ta dva balasta. Grubo su pogriješili u svojim procjenama i oštetili proračun i HEP-a i RH.“

“Ovdje imamo borbu klanova unutar HDZ-a, klana ministra gospodarstva i klana šefa HEP-a, a Nikola Grmoja ničim izazvan namjerno pokušava povezati tvrtku PPD s HDZ-om i u tu priču uvući i DP. Odjednom dio oporbe uzima pod kišobran ministra gospodarstva i abolira ga odgovornosti! Čovjeka koji je skupština HEP-a i za kojeg se pokazalo da nije govorio točne podatke kad je govorio da je tek u srpnju doznao i dobio prvi dopis iz HEP-a.”

“Oporba to radi zato što sudjeluje u prljavoj raboti i, za razliku od DP-a, nema stav da svi koji su se ogriješili o zakon i pogodovali trebaju odgovarati, nego su se svrstali uz HDZ-ov klan ministra gospodarstva. Radi svojih uskogrudnih interesa i kampanje koja je pred nama razriješili su da su svi skupa te da DP tu ne pripada, pa rade izmišljenu priču kako bi nas napali.”

“Što se tiče DP-a, sva trojica, i Plenković i Filipović i Barbarić, trebaju pasti zato što je smiješna teza koju čujemo od dijela oporbe, da je, eto, ministar htio nešto riješiti, nešto otkriti, ali mu nije dao Plenković. Zašto se Filipović ili netko od kolega iz Mosta nije zahvalio i rekao ’zbogom’ Plenkoviću, poput mene, kada mi se nisu svidjele radnje koje sprovodi?”

Stipo Mlinarić:

“Kupi, ucijeni, slaži, prevari – tako funkcioniraju Plenković i njegovi klimavci.

Hrvatski narode, ili ćemo se skupiti i reagirati te maknuti ovu opasnost koja se nadvila nad Hrvatskom, a koja će nas sve povući na dno, ili se prepustiti letargiji za koju bi vladajući htjeli da vlada.

Najgora Vlada u povijesti hrvatske države je ova Vlada na čelu s Plenkovićem, uspjeli su nadmašiti i Ivu Sanadera!”

Povezano:

Plenković komentirao aferu u HEP-u/ Prerano je da bismo donijeli bilo kakav sud o tome tko je kupovao plin

DP/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)