O FORMIRANJU VLADE HNŽ ČOVIĆ/ Partner kod Bošnjaka mora imati šest, sedam ruku u Skupštini

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije još nije formirana, a time je nezadovoljan i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović. On je vrlo jasno precizirao da HDZ može osigurati i 15 ruku od 20 koliko je potrebno za potvrđivanje Vlade, ali da od partnera kod Bošnjaka očekuje jedan pristojan broj ruku.

“HDZ može na sebe preuzeti 14 ili čak 15 zastupnika, ali više od toga ne smijemo. Partner koji nema bar šest ili sedam ruku u skupštini, slabi tu koaliciju i partnerstvo”, kazao je Čović.

Podsjećamo, HDZ BiH ima 11 zastupnika, HDZ 1990 tri, dok SDP ima tri i NIP jednog zastupnika. DF je donio odluku da neće podržati ovu vladu, a imaju dva zastupnika. Iz SDP-a su istakli da su imali razgovore sa HRS-om, ali to onda postavlja pitanje prava Bošnjaka na broj pozicija u toj Vladi. S druge strane SDA ima sedam zastupnika, a NES jednog.

Kada je u pitanju Izborni zakon, Čović je kazao da je imenovana tročlana radna grupa ali da nema pomaka. U grupi su po jedan član SDP-a, HDZ BiH i SNSD-a.

“To je nešto gdje mi testiramo naše partnerstvo. I to ne smije ni na koji način opteretiti rad vlasti. Imamo grupu koja zasebno treba raditi taj posao i tražiti rješenja. Mi u sedmom mjesecu moramo početi taj rad i onda odmah u rujnu i listopadu ga nastaviti i završiti”, kazao je Čović za Fenu.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)