NOVA EKSPLOZIJA U BELGORODU PROUKRAJINSKI RUSI/ Rusija će biti slobodna

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

Na društvenim mrežama su se pojavile snimke nove velike eksplozije u ruskoj regiji Belgorod. Legija Slobodna Rusija, skupina Rusa koja se protivi Putinovom režimu i bori unutar regije, objavila je na Twitteru snimku eksplozije: “Video prikazuje rezultat koncentracije neprijateljskih trupa u gradu. Idemo dalje. Rusija će biti slobodna.”

 

 

Belgorod je ovih dana česta meta napada. Podsjetimo, jutros su u granatiranju Belgorodske oblasti u Rusiji poginule dvije osobe. Topništvo je pogodilo cestu u gradu Maslova Pristan blizu ukrajinske granice, a krhotine su pogodile automobile koji su prolazili, rekao je lokalni guverner Vjačeslav Gladkov. U jednom vozilu dvije žene su od zadobivenih ozljeda preminule na mjestu događaja, a još dvije osobe su ozlijeđene, dodao je.

 

Jedinica ruskih specijalnih snaga raspoređena je u pograničnu regiju Belgoroda u Rusiji zbog gerilskih aktivnosti, rekao je danas ukrajinski Nacionalni centar otpora. “Zbog borbe protiv gerilskog pokreta, na područje Belgorodske oblasti stigao je odred 322. centra ruskog SOF-a Senež”, priopćio je centar.

“Rusi se toliko boje gerilaca da su hitno stopirali sve operacije ove elitne postrojbe i smjestili je u pogranična naselja Belgorodske oblasti. Zadatak jedinice je provođenje protudiverzantskih aktivnosti na ruskoj granici”, dodali su.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

 

Odgovori