PRED OKRŠAJ REALA I CITYJA MODRIĆ/U ovakvim utakmicama uživamo i dišemo punim plućima

Vrijeme:2 min, 26 sec

 

Na konferenciji za novinare Real Madrida uoči sutrašnjeg uzvratnog susreta polufinala Lige prvaka s Manchester Cityjem pričali su trener Carlo Ancelotti i Luka Modrić, koji je istaknuo da se on i suigrači osjećaju “ugodno” u ovakvim utakmicama.

– Imamo jako dobre osjećaje, stvarno želimo da utakmica što prije počne. Želimo uživati ​​i proživjeti ove trenutke punim plućima. Ovo što radimo igrajući polufinale i finale je nešto sjajno i moramo u tome uživati, rekao je kapetan Vatrenih i osvrnuo se na prvi ogled u Madridu:

– U prvom dijelu te utakmice oni su bili bolji no mi smo zatim ‘rasli’ te ih prestigli. Nakon vodstva smo mogli zabiti još jedan gol no izjednačili su. Znali smo da će sve biti odlučeno u uzvratu, i sada smo tu, s 50 postotnim izgledima za prolaz.

Titule nas čine sretnima

– Sve ove titule koje smo osvojili, to puno govori o našem trudu, ponašanju. Jasno je da ne možete uvijek pobjeđivati, ali vrlo je važno ono što radimo, važno je i naše ponašanje u situacijama kada ne pobjeđujemo. Titule prvaka, Lige, Kupovi, to je nešto što nas čini sretnima i ponosnima, kaže Modrić.

Real dolazi na Etihad nakon 1:1 u prvoj utakmici u Madridu. Modrić je s “Kraljevskim klubom” osvojio 23 trofeja te se nada produženju ugovora koji mu istječe 30. lipnja. Kaže da su on i suigrači mirni uoči dvoboja s Manchester Cityjem jer su puno puta igrali takve važne utakmice:

– Ovakve utakmice smo igrali mnogo puta, finala, polufinala… Ono što vidim kod svojih suigrača i kod trenera je samopouzdanje i smirenost, puno vjera u nas, u naš karakter, naše kvalitete.

Ako Real osvoji naslov europskog prvaka, Modriću će to biti već šesti u karijeri.

Želiš dati sve od sebe kad si tako blizu još jednog finala

– Naravno da imate sve te stvari na umu, to vam daje dodatnu motivaciju. Igranje za Real Madrid već vas motivira. Kad znaš da si blizu još jednog finala, želiš dati sve od sebe. Blizu smo tome da učinimo nešto povijesno, nešto stvarno impresivno, naglasio je i dodao:

– Ugodno nam je u ovakvim utakmicama. Povijesno gledano, Madrid preferira ovo natjecanje, sviđa nam se. Zato smo osvojili toliko naslova posljednjih godina.

Uradio sam nešto drugačije nakon ozljede, ispalo je dobro

Hrvatski veznjak se ozlijedio prije nekoliko tjedana, što je ugrozilo njegovo sudjelovanje u finalu Kupa Kralja, no opravio se na vrijeme za dvoboj sa Cityjem.

Kada sam se ozlijedio, želio sam učiniti sve što je moguće da igram u ovim utakmicama, u finalu Kupa i u polufinalu Lige prvaka. Još se sjećam 2015. godine, kad sam se ozlijedio prije utakmica s Atleticom i Juventusom, nisam to želio ponoviti, zato sam ovaj put učinio nešto drugačije, na savjet nekih prijatelja, i sve je ispalo dobro. Vratio sam se treninzima ranije nego što sam mislio i zbog toga sam jako sretan. Osjećam se dobro i nemam nikakvih neugodnosti, zaključio je Modrić.

 

hms.ba / Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)