UGLEDNI PROFESOR JURE ZOVKO/Čestitam ministrici Vlaisavljević na hrabrosti

Vrijeme:1 min, 52 sec

 

“Orkestrirani napadi na ministricu kulture Federacije BiH doc. dr. Sanju Vlaisavljević odraz su teškog primitivizma i pomanjkanja kulture u javnom diskursu”, istaknuo je danas na društvenim mrežama ugledni hrvatski profesor Jure Zovko.

Ministrica je izjavila da osobe poput Tihomira Blaškića, koje su odslužile dugogodišnju zatvorsku kaznu, pojasnio je profesor Zovko, zavrjeđuju resocijalizaciju u društvo, odnosno da nakon izvršene kazne imaju sva prava biti građani društva.

“Jednom dijelu bošnjačke javnosti, gdje prednjači televizijski voditelj Senad Hadžifejzović, poznati sarajevski napuhanko, takav stav ne odgovara pa traže ministričinu ostavku. Ministrica Sanja Vlaisavljević je zapravo samo ponovila hegelovsku tvrdnju da osuđenik nakon što je odradio svoju zatvorsku kaznu, ima pravo biti građanin jednak drugima, s pravom na poštivanje vlastite osobnosti”.

Sanja Vlaisavljević je, nastavlja profesor Zovko, također poznata po naglašavanju zapostavljenosti Hrvata u BiH, po zagovaranju hrvatskog tv-kanala na televiziji što se u nekim bošnjačkim krugovim tretira kao ustašluk.

“Svi dobronamjerni građani BiH trebali bi podržati ministricu kulture zbog njezine dosljednosti u pogledu borbe za građanska prava Hrvata u BiH. Jednako vrijedi i za građane Republike Hrvatske”, mišljenja je profesor Zovko.

Podsjećamo, radikali s bošnjačke političke i medijske scene podigli su novu hajku na Sanju Vlaisavljević, ministricu kulture i sporta u Vladi FBiH te uglednu sveučilišnu profesoricu, što je rezultiralo velikim brojem prijetnji koje je dobila, podsjeća Dnevnik.ba.

Naime, riječi ministrice Vlaisavljević izrečene u televizijskoj emisiji izvučene su iz konteksta i dano im je novo značenje, koje potpuno radikalizira i mijenja poantu njenog izlaganja. Vlaisavljević je svoj govor temeljila na znanstvenim tekstovima o penologiji, priručnicima za kazneno pravo, studijama s Oxford University Press i drugih relevantnih svjetskih znanstvenih institucija koje se bave tretiranjem ratnih zločinaca nakon odslužene kazne. Pripisuje joj se kako tobože podržava ratne zločince što ona ni u jednom trenutku nije izgovorila tijekom emisije, što se lako može i provjeriti uvidom u „sporne“ rečenice.

Ovo podmetanje, uobičajeno za sarajevsku medijsku scenu, za posljedicu je imalo buđenje najnižih strasti kod značajnog broja građana, gotovo svih sarajevskih portala i ostalih sarajevskih medija. Tako je nakon niza tipično garniranih tekstova ministrica Vlaisavljević počela dobivati prijetnje upućene kako njoj tako i njenoj obitelji.

VEZANO

DEGUTANTNO/SDfA dužnosnici i njihovi mediji otvorili novu hajku na Sanju Vlaisavljević

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)