ZAGREB/Plenković s Bećirovićem o EU putu i izbornoj reformi

Vrijeme:52 sec

 

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića.

Na sastanku je izražena spremnost za daljnje jačanje dobrosusjedskih odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje nastavljaju unaprjeđivati gospodarsku razmjenu te suradnju u prometu, energetici i nizu drugih područja. U tom pogledu predstojeća zajednička sjednica Vlade RH i Vijeća ministara koja će se održati u lipnju u Zagrebu pridonijet će rješavanju niza bilateralnih tema.

Razgovaralo se o predstojećim koracima koji su važni za ubrzanje europskog puta BiH nakon stjecanja statusa kandidatkinje za članstvo u Evropskoj uniji, za što se Hrvatska najsnažnije založila na europskoj razini.

Europski put važan je za koheziju i napredak čitave zemlje.

Hrvatski premijer Plenković pozdravio je formiranje Vlade na razini Federacije BiH te istaknuo potrebu nastavka političkog dijaloga o izbornoj reformi kako bi se postigla puna ravnopravnost i legitimna zastupljenost sva tri konstitutivna naroda.

Dodao je da je Hrvatskoj u interesu stabilna i funkcionalna BiH s kojom će nastaviti graditi partnerske i prijateljske odnose.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)