UKRAJINSKA VOJSKA/Napad dronom na Krim je dio priprema za veliku protuofenzivu

Vrijeme:54 sec

 

Jučerašnji napad bespilotnom letjelicom na ukrajinski poluotok Krim, koji je anektirala Rusija, predstavlja pripremu za planiranu protuofenzivu, priopćila je danas ukrajinska vojska.

“Uništavanje neprijateljske logistike jedan je od pripremnih čimbenika za snažne akcije naših obrambenih snaga, o kojima duže vrijeme govorimo”, rekla je glasnogovornica južnog zapovjedništva ukrajinske vojske Natalija Gumenjuk za televiziju.

Gumenjuk je dodala da je riječ o pripremi za ofenzivu velikih razmjera “koju svi čekaju”.

Veliko rusko skladište goriva zapalilo se nakon napada dronom u krimskom lučkom gradu Sevastopolju u subotu ujutro. Nije bilo ozlijeđenih ni smrtno stradalih, prema ruskim izvješćima, a nisu oštećene ni civilne zgrade.

Ukrajinska vojnoobavještajna služba objavila je da je uništeno deset spremnika goriva. Kijev nije preuzeo odgovornost za napad, no obavještajci su rekli da će se takve eksplozije nastaviti.

Rusija više od godinu dana ratuje protiv susjedne zemlje i trenutno upravlja s otprilike 20 posto ukrajinskog teritorija, uključujući Krim, koji je anektirala 2014.

Međunarodna zajednica tjednima iščekuje najavu veće ukrajinske ofenzive. Ukrajina želi, uz pomoć oružja koje su joj poslale zapadne zemlje, vratiti okupirane teritorije.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)