EKSKLUZIVNO: Donosimo imena novih ministara, ulaze HDZ 1990. i HNS, ispadaju SBiH i NES

Vrijeme:1 min, 22 sec

 

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara dostavila je Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH popis s imenima pojedinih novih kandidata za ministre u Vladi Federacije BiH, čime je definirana nova koalicija koja bi trebala uspostaviti izvršnu vlast na čijem bi čelu trebao biti Nermin Nikšić, šef SDP-a. U Vladu, uz HDZ BiH, ulazi i HDZ 1990. odnosno Hrvatski narodni sabor BiH. Iz Vlade ispadaju Stranka za BiH i NES koje su do sada očito radile u interesu SDA kako se ne bi izabrala nova Vlada.

Među novim imenima je dr. Nediljko Rimac za federalnog ministra zdravstva, koji dolazi iz redova HDZ-a 1990. Novo ime je i Jasna Duraković iz SDP-a, koja je imenovana za ministricu obrazovanja i znanosti. Amir Hasičević iz Naše stranke trebao bi postati ministar trgovine. Kemal Hrnjić iz stranke Narod i pravda je novi ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Nedžad Lokmić iz SDP-a BiH je prijedlog za ministra branitelja i invalida Domovinskog rata. Ministar unutarnjih poslova trebao bi postati Ramo Isak iz A-SDA stranke. Odranije je za ministra financija imenovan Toni Kraljević, a Ministarstvo pravosuđa trebao bi voditi Vedran Škobić. Za ministricu kulture i sporta Federacije BiH predložena je Sanja Vlaisavljević. Za ministra prostornog uređenja HDZ je predložio Željka NedićaAndrijana Katić ostaje prijedlog za ministricu prometa i veza.

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica je Nerin Dizdar, a razvoj, poduzetništvo i gospodarstvo vodi Vojin MijatovićVedran Lakić dobiva veliki resor energetike, industrije i rudarstva, a Adnan Delić rada i socijalne politikeu.
Nasiha Pozder je ministrica turizma i zaštite okoliša, a Željko Nedić ministar prostornog uređenja.

 

Zoran Krešić/VL/ https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori